понедељак, 19. новембар 2012.

Karfiol i leblebije na indijski način

                                            Za sve ljubitelje indijske i dobro začinjene hrane.

Ovaj recept šaljem kao ulaznicu našoj Kati, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga Katin špajz i koja nam je zadala kao temu za ovaj mesec karfiol i brokoli.
Ja volim obe namirnice i imam mnogo recepata na blogu sa ovim namirnicama, ali Kato, nema smisla da te zatrpam sa svim receptima, već ću izabrati samo one, koji mi se najviše sviđaju.






Sastojci:

     1 kašika maslinovog ulja
     1 glavica crnog luka
     2 kašike seckanog svežeg djumbira
     2-3 čena pasiranog belog luka
     2 kašičice garam masala
     2 kašičice balsamico sirćeta
     1/4 kašičice ljute mlevene paprike
     1/4 kašičice bibera i soli
     1 mala glavica karfiola
     1 konzerva od 540ml leblebije
     20 g žutih suvih grožđica
     75 g svežeg bebi spanaća

Priprema:

U dublju šerpu zagrejati ulje na osrednjoj temperaturi i staviti sitno seckan luk da se prži,povremeno promešati.Pržiti oko 6 minuta dok ne počne blago da rumeni.

Dodati sitno seckan đumbir,pasirani beli luk,garam masala,sirće ( može da se koristi i limunov sok ,ja koristim belo balsamic sirće),mlevenu ljutu papriku,posoliti i pobiberiti. Smanjiti temperaturu na nisku i pržiti od 8 do 10 minuta.

Dok se luk prži,oprati karfiol i iseći na manje cvetiće.

Dodati u šerpu zajedno sa leblebijama i suvim grožđicama,poklopiti i pržiti dok karfiol ne omekša,oko 18 do 20 minuta. Po potrebi dodati vrlo malo vode da vam ne izgori i promešati nekoliko puta.

U vruće jelo dodati opran bebi spanać i mešati dok spanać ne uvene.

Poslužiti sa kuvanim basmati pirinčem.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар