четвртак, 8. новембар 2012.

Rolnice sa šampinjonima i brie sirom

   Obožavam male zalogajčiće,idu nam praznici, pa još jedan recept za njih će vam dobro doći

   
 

Sastojci:

8 tankih kora za baklavu ( phyllo )
50 do 75 g otopljenog putera
150 g brie sira
250 g šampinjona
30 g putera
1 mala ljutika
80 ml belog vina
1 kašičica ruzmarina
so i biber

Priprema:

U tiganj otopiti puter i staviti da se prži sitno iseckana ljutika ( shallots ) i kad malo omekša dodati sitnije sečene šampinjone ( koje ste prethodno očistili sa mokrim kuhinjskim papirom ),dodati belo vino i sve zajedno izdinstati dok šampinjoni ne omekšaju a vino uvri.Posoliti i pobiberiti po ukusu ( ja sam stavila 1/4 kašičice vegetinog mediteranskog začina ),dodati sitno iseckane iglice ruzmarina ( ja sam dodala peršun umesto ruzmarina ) i sve promešati i ostaviti na stranu da se ohladi. Sir iseći na listiće.

Uzeti kore i svaku premazati sa otopljenim puterom.Tako uraditi sa 4 kore. Iseći kore vertikalno, na koliko hoćete da su vam rolnice velike. Ja sam sekla na 8 delova jer sam htela baš male zalogajčiće. Pripremila sam dve ture ovih rolnica, jedne sa dodatkom špeka,jedne bez ( ako koristite špek, izostavite so jer je špek već slan ) Na početku izrezane kore staviti špek ( ako ga koristite ) pa parče brie sira i preko staviti po punu kašičicu smesu od šampinjona. Zaviti ih u rolnice ili trouglove, šta vam je lakše.(za ovako male zalogajčiće lakše ih je zaviti u trouglove ). Deo koji sam pravila sa špekom isekla sam na 8 delova a deo koji sam uvijala u rolnice isekla sam na 5 delova, jer mi je trebalo malo više kore da bih je podvila sa strane (kao kad zavijate sarme ). Vi ih zavijajte kako vama najviše odgovara.



Tako uvijene premazati sa još malo otopljenog putera,staviti na pleh,koji ste postavili papirom za pečenje i peći u prethodn o zagrajanoj rerni na 200*C oko 15 minuta ili dok vam fino ne porumene. Ohladiti ih vrlo kratko i poslužiti tople.

Ove rolnice se mogu napraviti i dan ranije,staviti ih u kutiju zatvoriti i držati na hladnom, kasnije ih samo naređati na pleh,koji ste postavili papirom za pečenje i peći.

Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар