U životu nisam probala ovakvo savršenstvo, spoj mascarpone sira, narandžine korice i vanile je samo nešto što se poželeti može.
Sastojci:
120 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice rendanog muškatnog oraha
3 veća jaja
175 g šećera
200 g pirea od muškatne bundeve
1/2 kašičice vaniline esencije ( ja koristim paste)
65 g pikan oraha, sitno naseckanih
50 g prah šećera
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice rendanog muškatnog oraha
3 veća jaja
175 g šećera
200 g pirea od muškatne bundeve
1/2 kašičice vaniline esencije ( ja koristim paste)
65 g pikan oraha, sitno naseckanih
50 g prah šećera
Sastojci za fil:
250 g mascarpone sira
120 g prah šećera
2 kašike tečne pavlake
1/4 kašičice vanile
naribana korica od jedne manje pomorandže
Priprema:
250 g mascarpone sira
120 g prah šećera
2 kašike tečne pavlake
1/4 kašičice vanile
naribana korica od jedne manje pomorandže
Priprema:
Uključiti rernu na 190 *C.
Pleh veličine 30cm X 23cm i 2.5cm dubine postaviti papirmo za
pečenje pa papir premazati puterom ili sprejom za pečenje i blago
pobrašniti.
Izmešati zajedno brašno, so, sodu bikarbonu, cimet i muškatni orah, pa sve to prosejati u posudu.
Jaja umutiti sa šećerom, da vam postanu svetla i gusta, pa dodati pire od bundeve i vanilu, sve izmiksati da se sjedini.
Sada dodavati brašno pa spatulom, lagano umešati, sa pokretima od nadole prema na gore.
Spremljenu smesu sipati u podmazan pleh, posuti seckanim pikan orasima, pa peći oko 12 do 15 minuta.
Proveriti čačkalicom da li je pečeno, pa ostaviti 5 minuta na žici, u plehu, da se ohladi.
Dok se rolat hladi vi pripremite čistu kuhinjsku krpu i na nju prosejte prah šećer.
Na prosejani prah šećer okrenuti pečenu koru i nežno skinuti papir pa urolati u krpu.
Ostaviti da se hladi, a za to vreme umutiti fil.
U posudu staviti mascarpone sira, dve kašike tečne pavlake, vanilu i
prah šećer.Sve to dobro umutiti dok ne dobijete vazdušastu kremu i u
nju umešati naribanu koricu pomorandže, sve dobro promešati.
Ohlađen rolat polako odviti, premazati kremom i staviti na tacnu, sa preklopom da leži na tacni.
Rolat nije potrebno ničim više ukrasiti, jer sa spoljne strane su vam pikan orasi prekriveni prah šećerom.
Prijatno!!!!
Ovo bi moglo biti jako fino, svidja mi se recept, a i slika je prekrasna!
ОдговориИзбришиHvala, kad se svi ukusi sjedine u jedan onda je fantastično.Topli pozdrav.
ОдговориИзбриши