Prvi put je ova štrudla isprobana pre mnogo godina, u našoj kući je svi vole,možda će se dopasti i vama
Sastojci:
4 kašike maslinovog ulja
1 struk praziluka
360 g mšavine raznih pečuraka (bebi portabelo, šampinjona i shiitake
1/2 kašičice morske soli ili po ukusu
1/2 kašičice sveže mlevenog bibera ili po ukusu
2 kašičice svežeg timijana/majčine dušice ili po ukusu
1 lisnato testo od 250 g,može i veće
150 g Camembert sir ili neki lako topljivi sir
po želji crni i beli susam
Priprema:
Lisnato testo rastanjiti ( ja kupujem sveže u pekari na kg i već je rastanjeno) u željenu veličinu.
Na 1/3 testa u sredini staviti narezani Camembert sira.
Preko testa staviti ispržene šampinjone ili pečurke po vašem izboru.
Trećinu testa iseći u trake pa ih prebacivati ovako preko testa ovako.
Gotovu štrudlu premazati belancetom i posuti susamom.
Peći je u prethodno zagrejanoj rerni na 170 *C oko 35 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.
Nadev od šampinjona :
Oprane šampinjone, portabelo i shittake iseci na sitnije snite. ( ako nemate sve vrste pečuraka, koristite koje imate )
Zagrejati ulje u dublji tiganj pa staviti sitno seckani praziluk ili ako ne volite praziluk staviti običan luk,
da se proprži, povremenio mešajuci oko 3 do 4 minute, dodati sve tri
vrste pečuraka i pržiti ih sve dotle dok vam tečnost koju su ispustile
prilokom prženja, ne ispari, a one počnu polako da rumene.
Dodati timijan/ majčinu dušicu, soli i sveže mleveni biber, dobro promešati i ostaviti da se prohlade.
Zoko, krasan ti je ovaj receptic, bas za neko svecano predjelo... radujem se sto cemo naredna dva meseca isprobavati delicije iz tvoje kuhinje.:))
ОдговориИзбришиDraga mignonne,sasvim slučajno sam videla da je moj blog na FBI rukavicama i za mene je to velika čast i poverenje, nadam se da vas neću razočarati.Od srca ti hvala a ova štrudla je veoma često na našem stolu jer mi je obožavamo.Topli pozdrav.
ИзбришиOh, I can't watch this... It's so yummy, Zokie, that I became blind. Well done, friend, you did a great job! :)
ОдговориИзбришиThanks a million my dear friend. If you hava a chance try it.Have a wonderful day!!
ИзбришиIzgleda veoma primamljivo; volim sve vrste gljiva i jela sa njima!
ОдговориИзбришиHvala Jasna,ako imaš prilike probaj ovu štrudlu.Topli pozdrav.
ИзбришиZorice, bas se vidi da imate iskustva i da sa uzivanjem pravite sve ove delicije. Pratila sam vas jos na Coolinarici i drago mi je da i ovde imam prilike to da radim!
ОдговориИзбришиHvala sashkonela...volim da provedem vreme u kuhinji i volim da udovoljavam mojim ukućanima,familiji i prijateljima. Topli pozdrav.
ИзбришиZorice hvala na divnoj ideji,pravit ću za vikend ovu štrudlu,znam da će biti savršena kao i sve što sam od tebe probala..
ОдговориИзбришиveliki ti pozdrav!
Nelyce moja, hvala tebi i unapred se radujem jer znam koliko ćete uživati u njoj.Zadovoljstvo će biti moje.Topli pozdrav mila moja.
Избриши