Nikada nisam ni probala niti pravila džem od šargarepe....morala sam da ga isprobam i ukus mi je fantastičan...ako imate malo vremena, probajte da ga napravite i vi.
Sastojci: 750 g šargarepe, 250 g šećera, 1 kesica burbon vanilin šećer, sok od 2 limuna i korica od 1, 100 ml vode ili ne zaslađen sok od jabuka
Priprema: Očistiti i izrendati šargarepu. U šerpu staviti izrendanu šargarepu,vodu i limunov sok i kuvati uz povreme mešanje. Kad je skoro sva voda uvrela dodajte šećer i vanilin šećer i kuvati još nekoliko minuta da se šećer otopi. Štapnim mikserom sve samleti u glatku masu pa dodati limunovu koricu. Kuvati još 15 minuta ili dok vam sva tečnost ne uvri, ali mešajte da ne zagori. Sipati u vruće i sterilizovane tegle, zatvoriti i vratiti nazad u rernu i ostaviti još 20 minuta na 100°C. Izvaditi iz rerne, zaviti u ćebe i ostaviti da se potpuno ohladi i tako hladne tegle ostaviti u hladan špajz.
Prijatno!!!
preslatko !!!
ОдговориИзбриши