четвртак, 12. септембар 2013.

VIRŠLE U TESTU ( PIGS IN A BLANKET )

Idealno za doručak sa čašom jogurta, može za užinu ili večeru sa vašim najdražima.



Sastojci:


     550 g + 50 g brašna
     3 kašike maslinovog ulja
     200 ml tople vode
     100 ml tečnog jogurta
     1 jaje
     1 kašičica soli
     1 kašičica šećera
     8 g suvog kvasca
     1 jaje za premazivanje
      semenke po ukusu
      viršle,kobasice....


Priprema:


U toplu vodu dodati kvasac i kašićicu šećera,promešati i ostaviti sa strane da kvasac naraste.
U dublju posudu za mešenje staviti brašno ( originalni recept je bilo 500 g, meni je trebalo više brašna, zato sam stavila za početak 550 g ) i so, dodati viljuškom umućeno jaje,jogurt,maslinovo ulje ( u originalnom receptu je trebalo 50 g putera ) i nadošli kvasac.
Zamesiti testo, isipati ga na radnu površinu i umesiti u meko i glatko testo...po potrebi dodavati od onih 50 g.

Oblikovati u loptu i vratiti nazad u posudu za mešenje,koju ste posuli sa malo brašna i posuti testo sa malo brašna.Pokriti sa najlonom i ostaviti da testo naraste.

Naraslo testo premesiti još jednom i podeliti na 12 loptica ( ja sam moje podelila na 7 jer sam imala 6 malih viršli a od 7 lopte sam napravila dve male zemičke.Loptice ponovo premeseiti.

Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti loptice u pravougaonik, veličine da viršla može stati u testo, raseći sa leve i desne strane i u sredinu staviti viršlu.



Gornji i donji kraj podići gore oko viršle a ostatak uplesti ( pogledaj sliku ).
Tako uraditi i sa ostalim testom.
Pleh prekriti papirom za pečenje i naređati pecivo, ostaviti mesta između, jer će još da naraste i za vreme pečenja.Pokriti sa najlonom i ostaviti još dvadesetak minuta da ponovo naraste.


Uključiti rernu na 175*C,premazati pecivo sa umućenim jajetom,posuti sa semenkama po ukusu i staviti u hladnu rernu i peći oko 20 do 25 minuta ili dok fino ne porumene.
Ohladiti i poslužiti .

6 коментара:

  1. Zorice jako lijepo već sam ga spremila na Coolinariki u omiljene<3

    ОдговориИзбриши
  2. A taste from my childhood... I rememer when my aunt made these very delicious hot dogs. We all love them!
    Your hot dogs are very, very beautiful, Zokie!
    I wish you all the best, my dear friend! :)

    P.S. It's so nice to be a par of your blog... ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gery...I love European hot dogs,Canadians not,somehow ,they have different taste...Thanks a million,my friend and I am happy to have you in my corner. Hugs and kisses.

      Избриши
  3. Одговори
    1. Cale,napravi pola količine i bićeš u redu....ti i ovako si vrlo aktivna i potrošećeš te kalorije. Topli pozdrav.

      Избриши