Idealno za doručak sa čašom jogurta, može za užinu ili večeru sa vašim najdražima.
Sastojci:
550 g + 50 g brašna
3 kašike maslinovog ulja
200 ml tople vode
100 ml tečnog jogurta
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
8 g suvog kvasca
1 jaje za premazivanje
semenke po ukusu
viršle,kobasice....
550 g + 50 g brašna
3 kašike maslinovog ulja
200 ml tople vode
100 ml tečnog jogurta
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
8 g suvog kvasca
1 jaje za premazivanje
semenke po ukusu
viršle,kobasice....
Priprema:
U toplu vodu dodati kvasac i kašićicu šećera,promešati i ostaviti sa strane da kvasac naraste.
U dublju posudu za mešenje staviti brašno ( originalni recept je bilo 500 g, meni je trebalo više brašna, zato sam stavila za početak 550 g )
i so, dodati viljuškom umućeno jaje,jogurt,maslinovo ulje ( u
originalnom receptu je trebalo 50 g putera ) i nadošli kvasac.
Zamesiti testo, isipati ga na radnu površinu i umesiti u meko i glatko testo...po potrebi dodavati od onih 50 g.
Oblikovati u loptu i vratiti nazad u posudu za mešenje,koju ste posuli sa malo brašna i posuti testo sa malo brašna.Pokriti sa najlonom i ostaviti da testo naraste.
Naraslo testo premesiti još jednom i podeliti na 12 loptica ( ja sam moje podelila na 7 jer sam imala 6 malih viršli a od 7 lopte sam napravila dve male zemičke.Loptice ponovo premeseiti.
Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti loptice u pravougaonik, veličine da viršla može stati u testo, raseći sa leve i desne strane i u sredinu staviti viršlu.
Zamesiti testo, isipati ga na radnu površinu i umesiti u meko i glatko testo...po potrebi dodavati od onih 50 g.
Oblikovati u loptu i vratiti nazad u posudu za mešenje,koju ste posuli sa malo brašna i posuti testo sa malo brašna.Pokriti sa najlonom i ostaviti da testo naraste.
Naraslo testo premesiti još jednom i podeliti na 12 loptica ( ja sam moje podelila na 7 jer sam imala 6 malih viršli a od 7 lopte sam napravila dve male zemičke.Loptice ponovo premeseiti.
Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti loptice u pravougaonik, veličine da viršla može stati u testo, raseći sa leve i desne strane i u sredinu staviti viršlu.
Gornji i donji kraj podići gore oko viršle a ostatak uplesti ( pogledaj sliku ).
Tako uraditi i sa ostalim testom.
Tako uraditi i sa ostalim testom.
Pleh prekriti papirom za pečenje i naređati pecivo, ostaviti mesta
između, jer će još da naraste i za vreme pečenja.Pokriti sa najlonom i
ostaviti još dvadesetak minuta da ponovo naraste.
Uključiti rernu na 175*C,premazati pecivo
sa umućenim jajetom,posuti sa semenkama po ukusu i staviti u hladnu
rernu i peći oko 20 do 25 minuta ili dok fino ne porumene.
Ohladiti i poslužiti .
Ohladiti i poslužiti .
Zorice jako lijepo već sam ga spremila na Coolinariki u omiljene<3
ОдговориИзбришиDobrila, izuzetno mi je drago.Od srca ti hvala i topli pozdrav.
ИзбришиA taste from my childhood... I rememer when my aunt made these very delicious hot dogs. We all love them!
ОдговориИзбришиYour hot dogs are very, very beautiful, Zokie!
I wish you all the best, my dear friend! :)
P.S. It's so nice to be a par of your blog... ;)
Gery...I love European hot dogs,Canadians not,somehow ,they have different taste...Thanks a million,my friend and I am happy to have you in my corner. Hugs and kisses.
ИзбришиUbices mi volju za dijetom nacisto:))
ОдговориИзбришиCale,napravi pola količine i bićeš u redu....ti i ovako si vrlo aktivna i potrošećeš te kalorije. Topli pozdrav.
Избриши