Volimo krmenadle ali ih retko spremam...
Sastojci:
po 1 krmenadla po osobi30 ml maslinovog ulja
1 1/2 kašika sitno iseckanog ruzmarina
2 kašičice nekog ljutkasto aromatičnog začina ili suvi začin za svinjetinu
2 čena sitno iseckanog belog luka
pola kašičice krupno mlevenog bibera
250 g sitnog luka
4 čena belog luka
250 ml belog vina
125 ml temeljca ili vode
1 kašika putera
po ukusu soli i bibera
Priprema:
Krmenadle oprati i dobro osušiti kuhinjskim papirom.Namazati ih sa maslinovim uljem, posuti sa suvim začinom ( ja sam koristila pikantan začin za BBQ ) pobiberiti, posuti sa sitno iseckanim ruzmarinom i belim lukom i utrljati na obe strane mesa.
Ostaviti desetak minuta da tako odstoje.
Za to vreme uključite rernu na 190°C da se greje.
Na zagrejano ulje staviti krmenadle i pržiti ih sa svake strane po 1 minut.
Ako imate previše masnoće, isipajte jedan deo i ostavite vrlo malo u tiganj.
Ako vam je tiganj mali, krmenadle staviti u pekač, a u tiganj sipati 125 ml vina i izgrebati sa varjačom sve što je na dnu tiganja ( ako kojim slučajem ne volite vino, ovo se može uraditi i sa temeljcem ) dodati sitan ne oljušten luk ( koji ste prethodno oprali ) i 4 čena ne oljuštenog belog luka. Staviti sve to u zagrejanu rernu i peći, ne pokriveno oko 20 minuta ili kraće,sve zavisi kolike su vam krmenadle, ako su tanje, trebaće kraće da se peku.
Za to vreme napraviti sos.
Uzeti polovinu sitnog luka, skinuti ljusku i iseckati što sitnije možete.
U tiganj, u koji su se krmenadle pekle, sipati 125 ml vina i isto toliko vode i sa varjačom sve dobro izgrebati sa dna i okolo stranica, dodati sitno iseckan luk i kuvati dok se tečnost ne reducira na pola.
Posoliti i pobiberiti po ukusu,dodati puter, promešati da se otopi i preliti svaku krmenadlu sa ovim sosom.
Servirati sa sitnim lukom i prilogom po vašem izboru.
Si pudiera añadir el traductor a sus EXQUISITAS RECETAS, se lo agradecería.
ОдговориИзбриши<Buen año 2016!!!
Conxita
Thank you so much. Happy New Year!!!
ИзбришиVrlo lepo pripremljeno, pravi delikates.:))
ОдговориИзбришиMi smo uživali. Topli pozdrav i hvala.
Избриши