Sveže salate obožavam i mogu da ih jedem u bilo koje doba dana, ova je idealna da se posluži sa pečenom ribom ili piletinom.
Sastojci:
1 glavica komorača
lišće od te glavice
2 kašike sveže isceđenog soka od pomorandže
2 kašike maslinovo ulje
1 čen belog luka
1 kašika belog balsamic sirćeta
so i biber po ukusu
Priprema.
Oprati komorač i odseći stabljike sa lišćem.
Iseči na četvrtine i narezati na spravici na kojoj rendate kupus, možete po dužini ili po širini da imate tanke listiće.
Lišće ( koje liči na mirođiju ) sitnije iseckati i dodati u činiju, zajedno sa komoračem.( ako hoćete, u salatu možete dodati i manju glavicu crnog luka, onda izostaviti beli luk )
U manju zdelicu staviti isceđen sok od pomorandže,dodati ulje,sitno iseckan beli luk, sirće,sveže samleven biber i morsku so i sve to umutiti sa malo žicom ili viljuškom.
Preliti preko salate, dobro izmešati i poslužiti.
Prijatno!!!
Sviđa mi se ideja, moraću da je probam.
ОдговориИзбришиHvala Kato...meni ideje za sveže salate nikad nije dosta, jer ih zaista obožavam.Hvala.
ИзбришиInteresantna salata !Isprobaću prvom prilikom. :)
ОдговориИзбришиDobrila, ako voliš sveže salate od povrća zaista je dobra. Topli pozdrav.
ИзбришиSlazem se...sa ribom najbolja!
ОдговориИзбришиHvala Jasna..i mi smo je juče jeli sa ribom.
Избриши