петак, 22. јануар 2016.

Salata sa pečenim žutim krompirom

Još jedna odlična salata, koju možete da poslužite kao prilog ili samostalno vege jelo.Idealno za posni ručak.


Sastojci:

3 do 4 manja žuta krompira ( sweet potatoes )
po 1 paprika od svake boje ( crvena, žuta, narandžasta )
1 ljubičasti luk
3 do 4 pune kašike sitnije sečenog peršuna ili mladi spanać
4 + 2 čena belog luka
3 do 4 kašike maslinovog ulja
morska so i sveže samleven biber
sok od 1 manjeg limuna

Priprema:
Krompir oljuštiti, oprati i osušiti kuhinjskim papirom, iseći na manje kockice, dovoljne za 1 zalogaj i dodati 4 čena belog luka. Preliti sa maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti i ako želite, možete dodati kašičicu mediteranskog ili italijanskog začina i dobro izmešati vašim rukama da se svo ulje obavije oko krompira.
Sipati u pleh, koji ste prekrili pek papirom, gledajte da je sav krompir lepo raspoređen, da ne leži jedan preko drugog.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta ili dok vam krompir ne omekša.
Izvaditi pečen krompir iz rerne i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Dok se krompir peče, vi operite i očistite paprike od semenki i drške, i iseći na manje kockice. ( ako nemate ove šarene paprike, koristite koje imate )
Peršun sitno iseckati.
Luk iseći na pola pa onda na tanke listiće.
Beli luk sitno iseckati ili pasirati i sve to sjediniti zajedno u veću zdelu.
Dodati ohlađen krompir.

U manju zdelicu iscediti sok od 1 limuna,dodati morsku so,sveže samleven biber i 2 kašike maslinovog ulja, umutiti sa viljuškom i preliti preko salate.

Vrlo pažljivo sve promešati i poslužiti.

Prijatno!!!

2 коментара:

  1. Jel moze umesto sweet potatoes neka druga sorta krompira ? Nikako ne volim ukus sweet potatoes a bas mi se svidja recept

    ОдговориИзбриши
  2. Stavi neku vrstu bundeve, na primer muškatnu tikvu, ili probaj sa običnim krompirom.Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши