Recept iz 2013 godine
Sastojci: 500 g kora za pite, 300 g belog sira, 150 g blanširanog spanaća, 4 do 5 jajeta, panko mrvice, ulje za prženje
Priprema: Kore za pitu iseći na komade kolike rolnice želite da vam budu, naše kore su ovde manje od vaših, i ja sam svaku isekla na 4 dela.
U jednu zdelu umutiti 2 jaja viljuškom, dodati izmrvljeni beli sir ( ja koristim kremastu fetu ) blanširan, sitno iseckan i dobro oceđen spanać i sve to sjediniti. Ja nisam solila jer mi je sir dovoljno slan.
U jednu zdelu umutiti 2 jaja viljuškom, dodati izmrvljeni beli sir ( ja koristim kremastu fetu ) blanširan, sitno iseckan i dobro oceđen spanać i sve to sjediniti. Ja nisam solila jer mi je sir dovoljno slan.
Na svaku četvrtinu kore staviti po kašićicu-dve smese od sira, podviti krajeve da fil ne iscuri i urolati.Tako raditi dok imate materijala.
Sipati ulje u tiganj i zagrejati na osrednjoj temperaturi, svaku rolnicu umočiti prvo u jaje pa u mrvice i pržiti dok ne dobijete zlatno braon bojicu.
Poslužiti tople.
Ovako napravljene rolnice su veoma hrskave, ne znam kakve su sledećeg dana, mi smo ih pojeli sve.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар