Ovako nešto je najbolje za tople dane...meni je ovo, uz fina peciva, bio ručak a koliko je kefir dobar, već sam vam pisala u jednom od prethodnih postova.
Sastojci: 4 mala ili 1 veći krastavac, 750 ml kefira ili jogurta, 175 g kisele pavlake, 30 ml maslinovog ulja, 1/2 kašičice soli, 1 veči čen belog luka
i još: sitno iseckan krastavac, sitno iseckan paradajz ( ne mora ), po ukusu so i biber, maslinovo ulje, sitno iseckan vlašac, peršun, mirođija
Priprema:
Ako koristite male mlade krastavčiće, nema potrebe da ih ljuštite od kore, samo skinite malo sa krajeva a ako koristite običan krastavac, oljuštiti ga i izvaditi semenke.
Ja sam koristila onaj dugi engleski krastavac i ja iz njega ne vadim semenke, jer su vrlo sitne i ne smetaju mi i pola sam ga oljuštila, pola ostavila koricu.Iseckati na kockice a jedan deo iseći na vrlo sitne kockice i ostaviti sa strane.
Ovako pripremljenu supu možete ostaviti u frižider da se dobro rashladi.
Pred služenje sipati, dodati onaj sitno iseckan krastavac u supu, po želji možete dodati i sitnije sečen paradajz ( ja nisam ) posoliti i pobiberiti i posuti sa sitno isečenim začinskim biljkicama, po izboru.
Prijatno!!!!
Nisam pravila čorbicu od krastavaca.Stalno kad dođe toplo vreme mislim da pravim.E sad si nam dala dobar recept .Praviću je sigurno.Divno izgleda a verujem da je baš za ovu vrelinu najbolja.Pozdrav! :)
ОдговориИзбришиJa obožavam ove hladne supe, posebno kad je toliko vruće a ne znaš šta bi da jedeš...Hvala Dobrila i topli pozdrav.
ИзбришиDanas smo baš radili tzaki, ali malo rjeđi i skužili da bi to stvarno bila dobra hladna juha. Tako da prst gore za ovaj recept..:)
ОдговориИзбриши