Idealne pitice za doručak ili večeru....
Sastojci:
4 kore za pitumaslinovo ulje
4 struka mladog luka
2 čena belog luka
1 manja tikvica
so i biber
250 g ricotta sir
po 1 puna kašika sitno iseckanog peršuna i mirođije
3 jaja
100 g gustog jogurta
100 g izrendanog parmezana
Priprema:
Podmazati kalupe za maffine i ostaviti sa strane.
U manji tiganj sipati 1 kašiku maslinovog ulja, dodati sitnije sečen mladi luk i pržiti da samo malo omekša.Tikvicu oljuštiti ili, ako je mlada, nema potrebe da se oljušti, iseći je na sitnije kockice i dodati u tiganj a zajedno sa njom dodati i pasirani beli luk i pržiti na osrednjoj temperaturi dok tikvica malo ne omekša.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
Iseći kore na 4 dela ( moje su veće i ja sam dobila 4 pravougaonika i svaki taj pravougaonik sam preklopila na pola da bih dobila kocku ) i utisnuti ih u podmazan kalup ( ja koristim sprej za pečenje ) i poprskati ih sa sprejom za pečenje, ili ih blago premazati sa mešavinom ulja i kisele vode.
Ako su vam kore manje onda će vam trebati više kora, po dve kocke za svaki muffin.Odozgore staviti ostatak izrendanog parmezana i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 35 do 40 minuta ako počne previše da rumeni prekriti pek papirom.
Pečene maffine ostaviti kratko u plehu da se prohlade, izvaditi ih i ostaviti na žici da se malo ohlade.
Poslužiti tople sa jogurtom, kiselim mlekom, hladnim pivom..
Prijatno!!!
Prelijepi...
ОдговориИзбришиHvala, draga Frana!
ИзбришиPravi izbor za savršen doručak...
ОдговориИзбришиHvala, draga moja Tatjana!
ИзбришиSlatko je baš!!!
ОдговориИзбришиMnogo ti hvala...pozdrav.
Избриши