Može vam biti odličan bezmesni ručak ili prilog uz meso sa grila.
Sastojci:
inspiracija
3 veće ž tikvice / zucchini
so, biber
2 kašičice tučene ljute paprike
3 kašičice pasiranog belog luka
po 3 kašičice suvog origana i bosiljka, ili po ukusu
45 ml maslinovog ulja
150 g izmrvljen feta sir
25 g pinjola
1 puna kašika belog balsamic sirćeta ili limunov sok
1 puna kašika sveže iseckanog peršuna
2 struka mladog luka
Preliti sa polovinom maslinovog ulja i posuti sa izmešanim začinima.Sve dobro izmešajte da se tikvice svuda podjednako mariniraju sa začinima.
Osataviti da odstoji oko 15 minuta.
U posebnu zdelu ispasirati beli luk, iseći mladi luk i sitno iseckati peršun i sve izmešati.
Pinjole blago istostirati na suvom tiganju.
Zagrejati gril na osrednju temperaturu i ispeći tikvice ali tako da ostanu hrskave a da imaju šare od grila.
Grilovane tikvice poređati na veći tanjir, posuti sa polovinom peršunai mladog luka, posuti sa izmrvljenom fetom i pinjolima i na kraju završiti sa ostakom peršuna i mladog luka.
Preliti sa ostatkom maslinovog ulja,balsamic sirćetom ( ako ga nemate, može i bez njega ) sitno iseckanom malom ljutom papričicom i poslužiti.
Može se služiti odmah ili hladno.
3 veće ž tikvice / zucchini
so, biber
2 kašičice tučene ljute paprike
3 kašičice pasiranog belog luka
po 3 kašičice suvog origana i bosiljka, ili po ukusu
45 ml maslinovog ulja
150 g izmrvljen feta sir
25 g pinjola
1 puna kašika belog balsamic sirćeta ili limunov sok
1 puna kašika sveže iseckanog peršuna
2 struka mladog luka
Priprema:
Tikvice oprati, osušiti, odstraniti gornji deo i donji i iseći na ukose kolutove, ili kako ih vi volite, oko 1cm debljine.
U zdelicu izmešati začine,so, ( pazite koliko solite je je sir slan ) ljutu tučenu papriku ( ja je nisam koristila, tek sam na kraju dodala jednu, sitno iseckanu ljutu papričicu ) i biber.Preliti sa polovinom maslinovog ulja i posuti sa izmešanim začinima.Sve dobro izmešajte da se tikvice svuda podjednako mariniraju sa začinima.
Osataviti da odstoji oko 15 minuta.
U posebnu zdelu ispasirati beli luk, iseći mladi luk i sitno iseckati peršun i sve izmešati.
Pinjole blago istostirati na suvom tiganju.
Preliti sa ostatkom maslinovog ulja,balsamic sirćetom ( ako ga nemate, može i bez njega ) sitno iseckanom malom ljutom papričicom i poslužiti.
Može se služiti odmah ili hladno.
Prijatno!!!
Odlična ideja kao prilog uz roštilj, baš mi s esviđa recept.
ОдговориИзбриши