Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
8 punih kašika griza
150 g šećera,ako volite slađe,stavite oko 200 do 250 g )
6 jaja
200 g suvog grožđa
1.2 l mleka
ulje
3 kesice vanil šećera
šećer u prahu
ruma za suvo grožđe ( nisam stavila količinu, meni je trebalo nekoliko kašika )
Priprema:
U vrijuće mleko sipati polako griz i mešati pazeći da se ne stvore grudvice i skuvati ga.
Skloniti sa ringle da bi se masa rashladila.
U posebnoj posudi umutiti žumanca sa šećerom,pa dodati umućena belanca,sve sjediniti i izručiti u prohlađen skuvan griz,dodati suvo grožđe koje je prethodno nabubrilo u rumu i vanilin šećer ( ja koristim vanilla paste ).
Skloniti sa ringle da bi se masa rashladila.
U posebnoj posudi umutiti žumanca sa šećerom,pa dodati umućena belanca,sve sjediniti i izručiti u prohlađen skuvan griz,dodati suvo grožđe koje je prethodno nabubrilo u rumu i vanilin šećer ( ja koristim vanilla paste ).
Staviti dve kore jednu na drugu,svaku
poprskati sa uljem i vodom,do polovine na njih staviti fil pa uviti u
jufku. ( ako su vam kore tanje stavite 3 ili 4, moje su deblje, te sam
jedino imala )
Od ove količine mogu se napraviti 5 jufke ( ako su jufke veće onda 4 ).
Od ove količine mogu se napraviti 5 jufke ( ako su jufke veće onda 4 ).
Predivna pita :)
ОдговориИзбришиHvala Goco. Jako volim ovu pitu
ОдговориИзбриши