среда, 24. октобар 2012.

Pita sa grizom



Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu
8 punih kašika griza
150 g šećera,ako volite slađe,stavite oko 200 do 250 g )
6 jaja
200 g suvog grožđa
1.2 l mleka
ulje
3 kesice vanil šećera
šećer u prahu
ruma za suvo grožđe ( nisam stavila količinu, meni je trebalo nekoliko kašika )

Priprema:

U vrijuće mleko sipati polako griz i mešati pazeći da se ne stvore grudvice i skuvati ga.

Skloniti sa ringle da bi se masa rashladila.

U posebnoj posudi umutiti žumanca sa šećerom,pa dodati umućena belanca,sve sjediniti i izručiti u prohlađen skuvan griz,dodati suvo grožđe koje je prethodno nabubrilo u rumu i vanilin šećer ( ja koristim vanilla paste ).

Staviti dve kore jednu na drugu,svaku poprskati sa uljem i vodom,do polovine na njih staviti fil pa uviti u jufku. ( ako su vam kore tanje stavite 3 ili 4, moje su deblje, te sam jedino imala )

Od ove količine mogu se napraviti 5 jufke ( ako su jufke veće onda 4 ).

Peći u zagrejanoj rerni na 200*C dok jufke ne porumene.Prekriti čistom vlažnom krpom i iseći tek kada se ohladi.

Posuti prah šećerom.


   
 Prijatno!!!!

2 коментара: