петак, 19. октобар 2012.

Pasta sa sosom od pilećih džigerica


Šta drugo reći, nego savršen ukus, na vama je da probate


Sastojci:

250 g pečurki ( Ja sam koristila baby portabello)
400 g očišćene pileće džigerice (najbolje je ako možete naći organsku)
1 velika glavica crnog luka, sitno iseckanog
4 čena propasiranog belog luka
1/2 kašičice majčine dušice
po ukusu vegeta, biber, so,
1 lovorov list
100 ml belog vina
200 ml tečne pavlake
1 kašika seckanog peršuna
po želji tucane crvene paprike
250 g paste po vašoj želji
po poptrebi ulje za prženje

    Priprema:

 Džigericu očistiti od žilica i oprati je. Ako su vam velike, iseći na osrednje komade.Osušiti je khinjskim papirom.
U dublji tiganj zagrejati ulje pa ispržiti džigericu, kada je skoro gotova, posoliti je.
Izvaditi iz tiganja u tanjir a ulje u kojoj se džigerica pržila baciti a tiganj obrisati kuhinjskim papirom.

  Vratiti na ringlu, sipati ulje, zagrejati na osrednjoj temperaturi pa dodati sitno iseckan crni luk i propasirani beli luk, pržiti dok vam luk ne omekša,povremeno mešajući, pazite da vam ne izgori, ako pocne da rumeni, smanjiti temperaturu.

Dodati očišćene i isečene, na manje komade, pečurke pa ih pržiti, dok skoro sva voda ne uvri.
Dodati belo vino pa dinstati još dok vam vino skoro ne ispari.Dodati sitno seckanu majčinu dušicu.Dodati ispržene pileće džigerice, zajedno sa sokom,koje su ispustile prilikom stajanja.

  Sipati tečnu pavlaku, dodati lovorov list, biber,vegetu, poklopiti i dinstati još 5 do 10 minuta dok vam se sos ne zgusne, ali ne da bude pregust.

Kada ste sipali pavlaku u pečurke, staviti vodu u šerpu ( ja obično sipam vruću vodu iz česme) posoliti je i pustite da provri. Dodati špagete ili pastu po vašem izboru, skuvajte je po vašem ukusu, procediti je.

  Staviti špagete u tanjir, preko sos od pečuraka, posuti sveže seckanim peršunom i po želji tucanom crvenom paprikom.

 Ne sećam se odakle sam uzela ovaj recept, ako je vaš, stavite link,rado ću promeniti.

 Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Zoko, receptic je predivan, prepun ukusa i lagan za pripremu. Svi smo bili zadovoljni. Odlican recept, za svaku preporuku. Hvala i veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno I izuzetno mi je drago da ti se dopalo. Ja džigericu jako volim ali je tako retko pravim....hvala ti što si me podsetila na ovaj recept.

      Избриши