понедељак, 22. октобар 2012.

Piletina s limunom i ruzmarinom u umaku od belog vina

Još nikada nisam jela lepšu i sočniju piletinu od ove.

( Ova slika mije moja, uslikana je od strane Podravkinih kuvara i fotografa kada su spremili ovaj ručak kada sam postala Cool Chef u avgustu 2010 godine )

Sastojci:

za marinadu:

800 g pilećih bataka
1 kašika naribane korice limuna
2  kašike limunova soka
1/2 kašičice naribanog đumbira
3 čena belog luka
1 kašika iseckanog ruzmarina
1 kašičica dijon senfa

Za sos:

5 kašika maslinovog ulja ( ekstra devičansko,hladno ceđeno )
175 ml vode
2 kašičice gustina
100 ml belog vina
2 kašičice vegeta Natur
biber

Priprema:

Batke operite pa im ogulite kožicu i stavite ih u posudu.

Zajedno pomešajte koricu i sok limuna, đumbir, pasirani beli luk, ruzmarin i senf, pa sve izmešajte s piletinom. Piletinu ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata. ( ako ne volite ukus ruzmarina smanjite ili potpuno izbacite )

U tiganj stavite maslinovo ulje, zagriejte ga, dodajte mariniranu piletinu i ispržite  je na veoma laganoj vatri dok ne porumeni.

U posudu u kojoj ste marinirali piletinu ulijte vodu u kojoj ste prethodno dobro razmutili gustin dolijte vino i dodajte Vegetu Natur,pobiberite, promešajte i prelijte preko ispržene piletine.

Pustite da sos provri na jačoj vatri pa je onda smanjite na minimum, poklopite i ostavite sve da se lagano dinsta 20-ak minuta. Piletina će se nakon toga odvajati od kostiju, a sos ugustiti.

Piletinu prelijte s sosom od vina i poslužite uz pire krompir ili pirinač i zelenu salatu.

Ovako pripremljenu piletinu možete čuvati do tri dana u frižideru na +4°C, u prikladnoj posudi s poklopcem.

Prijatno!!!!

Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je"  i ovog meseca naša domaćica je Mikica sa bloga Mimi's Kingdom

Нема коментара:

Постави коментар