Još nikada nisam jela lepšu i sočniju piletinu od ove.
( Ova slika mije moja, uslikana je od strane Podravkinih kuvara i fotografa kada su spremili ovaj ručak kada sam postala Cool Chef u avgustu 2010 godine )
Sastojci:
za marinadu:
800 g pilećih bataka
1 kašika naribane korice limuna
2 kašike limunova soka
1/2 kašičice naribanog đumbira
3 čena belog luka
1 kašika iseckanog ruzmarina
1 kašičica dijon senfa
Za sos:
5 kašika maslinovog ulja ( ekstra devičansko,hladno ceđeno )
175 ml vode
2 kašičice gustina
100 ml belog vina
2 kašičice vegeta Natur
biber
Priprema:
Batke operite pa im ogulite kožicu i stavite ih u posudu.
Zajedno pomešajte koricu i sok limuna, đumbir, pasirani beli luk, ruzmarin i senf, pa sve izmešajte s piletinom. Piletinu ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata. ( ako ne volite ukus ruzmarina smanjite ili potpuno izbacite )
U tiganj stavite maslinovo ulje, zagriejte ga, dodajte mariniranu piletinu i ispržite je na veoma laganoj vatri dok ne porumeni.
U posudu u kojoj ste marinirali piletinu ulijte vodu u kojoj ste prethodno dobro razmutili gustin dolijte vino i dodajte Vegetu Natur,pobiberite, promešajte i prelijte preko ispržene piletine.
Pustite da sos provri na jačoj vatri pa je onda smanjite na minimum, poklopite i ostavite sve da se lagano dinsta 20-ak minuta. Piletina će se nakon toga odvajati od kostiju, a sos ugustiti.
Piletinu prelijte s sosom od vina i poslužite uz pire krompir ili pirinač i zelenu salatu.
Ovako pripremljenu piletinu možete čuvati do tri dana u frižideru na +4°C, u prikladnoj posudi s poklopcem.
Prijatno!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je" i ovog meseca naša domaćica je Mikica sa bloga Mimi's Kingdom
( Ova slika mije moja, uslikana je od strane Podravkinih kuvara i fotografa kada su spremili ovaj ručak kada sam postala Cool Chef u avgustu 2010 godine )
Sastojci:
za marinadu:
800 g pilećih bataka
1 kašika naribane korice limuna
2 kašike limunova soka
1/2 kašičice naribanog đumbira
3 čena belog luka
1 kašika iseckanog ruzmarina
1 kašičica dijon senfa
Za sos:
5 kašika maslinovog ulja ( ekstra devičansko,hladno ceđeno )
175 ml vode
2 kašičice gustina
100 ml belog vina
2 kašičice vegeta Natur
biber
Priprema:
Batke operite pa im ogulite kožicu i stavite ih u posudu.
Zajedno pomešajte koricu i sok limuna, đumbir, pasirani beli luk, ruzmarin i senf, pa sve izmešajte s piletinom. Piletinu ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata. ( ako ne volite ukus ruzmarina smanjite ili potpuno izbacite )
U tiganj stavite maslinovo ulje, zagriejte ga, dodajte mariniranu piletinu i ispržite je na veoma laganoj vatri dok ne porumeni.
U posudu u kojoj ste marinirali piletinu ulijte vodu u kojoj ste prethodno dobro razmutili gustin dolijte vino i dodajte Vegetu Natur,pobiberite, promešajte i prelijte preko ispržene piletine.
Pustite da sos provri na jačoj vatri pa je onda smanjite na minimum, poklopite i ostavite sve da se lagano dinsta 20-ak minuta. Piletina će se nakon toga odvajati od kostiju, a sos ugustiti.
Piletinu prelijte s sosom od vina i poslužite uz pire krompir ili pirinač i zelenu salatu.
Ovako pripremljenu piletinu možete čuvati do tri dana u frižideru na +4°C, u prikladnoj posudi s poklopcem.
Prijatno!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je" i ovog meseca naša domaćica je Mikica sa bloga Mimi's Kingdom
Нема коментара:
Постави коментар