Juče smo dobili malo žute boranije od prijatelja iz njegove bašte i evo danas salate, koja je odličan prilog mesu ili roštilju.
Sastojci:
500 gr mlade, široke boranije
1 kašičica dižon senfa
2-3 čena belog luka
1/2 soka od limuna
2-3 kašike maslinovog ulja
soli i bibera po ukusu
1-2 kašike sitno seckanog peršuna
Priprema:
Boraniju oprati i očisiti od vrhova i ako umaju končićc, iseći boraniju na željene komade, i skuvati u posoljenoj vodi, oko 10-15 minuta.
Dok se boranija kuva pripremite preliv, očistiti beli luk, pustiti ga kroz presu i u činijicu staviti beli luk, senf, biber, iscedite pola limuna, naribajte vrlo malo koricu od limuna, sve ovo dobro izmešati i kad je boranija kuvana, preliti je sa 2-3 kašike maslinovog ulja, a možete da koristite i ulje od semena groždja, ako ga imate gde kupiti, dobro ali pažljivo izmešajte, prelite sa prelivom, koji ste pripremili i posoliti po ukusu.
Ohladiti dobro i poslužiti.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар