Fenomenalna peciva, specijalno za vas koji volite začinske biljke u vaša peciva
Sastojci:
Za testo:
535 do 620 g brašna
8 g suvog kvasca
250 ml mlakog mleka
2 kašike otopljenog putera
1 kašika šećera
3/4 kašičice soli
1 kašičica sušenog crnog luka
1 kašičica suvog zašinskog bilja (ja sam koristila italijanski začin)
1 jaje
Za premazivanje:
1 jaje
1 kašika otoljenog putera
malo mleka
po ukusu maka,susama, lanenog semena
Priprema:
U mlako mleko staviti šećer, kvasac i malo brašna i pustiti da naraste.
U posudu, gde ćete mesiti, staviti 185 g brašna, so i sve to dobro promešajte, dodajte nadošli kvasac, otopljeni puter, jaje, suve začine i sve dobro promešati.
Sada dodajte ostatak brašna ali ne sve odjednom i umesiti glatko testo. Meni je otišlo 535 g brašna
.
U posudu staviti malo ulja pa testo “uvaljati” u ulje, pokriti i ostaviti da se udvostruči na toplom mestu.
Naraslo testo pesnicom spustiti (udariti) pa ga izvaditi na blago pobrašnjenu površinu. Podeliti ga na pola pa ga ostaviti da se odmori desetak minuta.
Za to vreme, dok se testo odmara, blago premazati tepsiju gde ćete peći peciva.
Podeliti testi na koliko hoćete peciva 12-16 komada.
Svaku lopticu razvaljati u rolatić 30cm dužine.
Napraviti krugove gde ćete testo zavezati u čvorove.
Uviti ostatke u cvetove i redjati ih na podmazanu tepsiju.
Peciva premazati umućenim žumancem, ili puterom, ili mlekom, posuti ih sa čim vi želite i ostaviti ih 30 minuta da se odmaraju.
Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 15 do 18 minuta.
Poslužiti ih tople.
Recept iz knjige “Better Homes and Gardens Cookbook”
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар