недеља, 28. октобар 2012.

Pileće “lizalice” sa tekilom/rakijom

Ovakav način pripreme pilećih krilca mi je veoma dekorartivan i zanimljiv, može vam biti predjelo ili uz neki prilog, fini ručak.


Sastojci:

        Marinada 1:

900 g pilećih batkova od krilca
125 ml tekile/rakije
60 ml soka od limete
1 kašičica tucane ljute paprike
1 kašičica kumina
1/2 kasicice ljute mlevene paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
po ukusu soli

        Za marinadu 2

2 kašičice skrobnog brasna
2 kašike tekile-rakije
1 kašika soka od narandže
1 kašika meda
1 kašičica ribane korice od limete

           Priprema:

Pileća krilca,batkove, pripremiti za pravljenje tako što ćete zaseći gornji deo i odvojiti meso od koščice i vući na dole.




Spremljinu  piletinu ćete staviti u veću kesu za zamrzivač pa tu dodati marinadu koju ste prethodno napravili.


U posudicu sipati tekilu, sok od limete, tucanu papriku, mlevenu ljutu papriku, kumin, prah belog luka i soli po ukusu, sve dobro izmešati pa sipati u kesu i okretati tu kesu, dok vam se sva piletina ne sjedini sa marinadom.


Ostaviti sa kesom u frižider najmanje 4 sata.

Ocediti marinadu iz kese u šerpicu i kuvati na tihoj vatri oko 2-3 minuta.

Druga marinada/priprema:

Tekilu, skrobno brašno i sok od narandže izmešati zajedno pa dodati prethodnoj marinadi koja se tiho kuva, mešati dok ne postane penušava i zgusne se, umešati med i ribanu koricu od limete.

Piletinu naredjati na pleh, koji ste postavili sa papirom za pečenje, četkicom premazati spremljenu marinadu preko njih i peći ih na 200*C do 220*C ( u zavisnosti od rerne) i povremeno ih premazivati spremljenom marinadom, oko 20 minuta, ili dok ne budu ružičaste sa unutrasnje strane.

Recept je iz knjige Company’s Coming.

Vrlo pikantno,najbolje je pripremiti muževima da uz čašicu razgovora lepo meze, ili dok gledaju neku utakmicu na TV-u

    Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар