уторак, 23. октобар 2012.

Male gibančice

Idealno predjelo ili topli doručak


Ovaj recept šaljem Ingrid za ovomesečnu blogersku igricu " Ajme, koliko nas je " sa bloga "Prekratak dan",koja nam je zadala temu za ovaj mesec, samoniklo jestivo bilje.

Sastojci:

3 jaja
200 g belog sira ili fete
3 kašike kisele pavlake/gustog jogurta
3-4 kašike ulja
1 pakovanje kora za gibanicu
1/2 kesice praška za pecivo
100 g riccota sira
2-3 kasike cottage sira ( mladi sir u grudvicama )
150 ml gazirane mineralne vode
50 ml gazirane mineralne vode
50 ml ulja

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 C a u međuvremenu spremiti fil.

Žicom za mućenje izmutite jaja, dodajte ulje, kiselu pavlaku,kiselu vodu,pola kesice praška za pecivo i razdrobljeni beli sir, cottage i riccota, i raskomadatai 3-4 kore u fil i on mora biti dosta gust.

Podmazati pleh za mafine, iseci kvadrate od kora, staviti svaki u kalup mafina, poprskati mešavinom kisele vode i ulja, pa staviti još jedan kvadrat preko i po dve kašike fila, prekriti krajevima i poprskati opet sa mešavinom kisele vode i ulja. Ako vam ostane fila, slobodno ga sipajte odozgore preko zatvorenih kora.
Peći na 200*C za početak pa smanjiti na 180*C dok lepo ne porumene.

Od ove smese trebate dobitii 12 gibančica. Najbolje su dok su tople, hrskave, ali se mogu jesti i hladne.



Ovo možete poslužiti kao predjelo ili doručak sa kiselim mlekom ili jogurtom, ili sa prijateljima uz čašu piva.

Po želji, možete dodati i svež spanać.koprive,sremuš


  
  Prijatno!!!!



2 коментара:

  1. Predivne su, tako pufnaste, mekane iznutra a spolja hrskave... Svaka cast za receptic. Sve preporuke. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Puno ti hvala... nama su ove gibančice jedne od omiljenih a naša deca ih obožavaju.Ponesu ih na posao za užinu a može se i deci poslati jer su kao mali muffini.Topli ti pozdrav šaljem

      Избриши