Mrzelo me je da idem u prodavnicu po hleb, ovaj hleb je ukusan, dodajte samo naseckanu slaninicu/špek,svežeg paradajza i uživajte.
Sastojci:
300 gr brašna
2 kašičice praška za pecivo
3/4 kašičice soli
3/4 kašičice šećera
1 kašika sveže iseckanog timijana
4-5 struka mladog luka,iseckanog zajedno sa zelenim delom
150 gr oštrijeg cheddar sira,narendanog
3 komada jaja, sobne temperature
2 kašike otopljenog ne slanog putera
125 ml toplog (ne vrućeg) mleka
Priprema:
Zagrejati rernu na 170*C
U većoj posudi staviti brašno, so, šećer i prasak za pecivo i sve dobro promešati.
Dodati iseckani timijan i mladi zeleni luk u mešavinu brašna i sve dobro promesati.
Dodati narendani sir, promešati i ostaviti na stranu.
Umutiti jaja mikserom pa dodati otopljeni puter, sve dobro umutiti da se sjedini.
Dodati toplo mleko u brašno, spatulom mešajuci i odmah zatim dodati umućena jaja sa puterom, promešajte, imaćete lepljivo testo.
Testo staviti u podmazan kalup 13cm X 23cm i peći oko 50 minuta, oko 40 minuta proveriti čačkalicom da li je pečen (originalni recept kaze 30 do 35 minuta, meni je uzelo 50 minuta)
Posle pečenja ostaviti desetak minuta u kalupu na žici da se ohladi, pa izvaditi iz kalupa i ohladiti još 30 do 40 minuta.
Seći nareckanim nožem za hleb.
Originalni recept je iz Taste Like Home takodje ovaj hleb možete napraviti i u obliku maffina.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар