петак, 19. октобар 2012.

Brzi hleb sa začinima i cheddar sirom


Mrzelo me je da idem u prodavnicu po hleb, ovaj hleb je ukusan, dodajte samo naseckanu slaninicu/špek,svežeg paradajza i uživajte.



Sastojci:

300 gr brašna
2 kašičice praška za pecivo
3/4 kašičice soli
3/4 kašičice šećera
1 kašika sveže iseckanog timijana
4-5 struka mladog luka,iseckanog zajedno sa zelenim delom
150 gr oštrijeg cheddar sira,narendanog
3 komada jaja, sobne temperature
2 kašike otopljenog ne slanog putera
125 ml toplog (ne vrućeg) mleka

Priprema:

  Zagrejati rernu na 170*C

 U većoj posudi staviti brašno, so, šećer i prasak za pecivo i sve dobro promešati.
 Dodati iseckani timijan i mladi zeleni luk u mešavinu brašna i sve dobro promesati.
 Dodati narendani sir, promešati i ostaviti na stranu.

Umutiti jaja mikserom pa dodati otopljeni puter, sve dobro umutiti da se sjedini.
Dodati toplo mleko u brašno, spatulom mešajuci i odmah zatim dodati umućena jaja sa puterom, promešajte, imaćete lepljivo testo.

Testo staviti u podmazan kalup 13cm X 23cm i peći oko 50 minuta, oko 40 minuta proveriti čačkalicom da li je pečen (originalni recept kaze 30 do 35 minuta, meni je uzelo 50 minuta)

Posle pečenja ostaviti desetak minuta u kalupu na žici da se ohladi, pa izvaditi iz kalupa i ohladiti još 30 do 40 minuta.



Seći nareckanim nožem za hleb.



 Originalni recept je iz Taste Like Home takodje ovaj hleb možete napraviti i u obliku maffina.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар