недеља, 21. октобар 2012.

Slatki trouglovi s jabukama

Sve što je sa jabukama, volimo a uz dodatak cimeta i suvog grožđa,to je prava poslastica.



Sastojci:

1 pakovanje tankih kora za baklavu od 450 g
1 kg jabuka ( Granny Smith )
100 do 150 g šećara
1 kesica vanilinog šećera
po ukusu cimet
100 g suvog grožđa
50 do 100 g griza
neslanog putera po potrebi

Priprema:

Jabuke oljuštiti i narendati na krupnu stranu renda i dobro ih iscediti.

U oceđene jabuke dodati šećer ( količina šećera zavisi od slatkoće jabuka ),vanilin šećer, cimet i suvo grožđe i sve dobro sjediniti.

Uzeti jednu koru,staviti je na radnu površinu i premazati je s otopljenim puterom,staviti drugu koru i nju takođe premazati sa otopljenim puterom i tako isto uraditi i sa trećom korom.

Premazane kore iseći na 6 jednakih trakica.

Na početak svake trakice staviti po kašiku smese od jabuka, posuti sa malo griza preko jabuka 

Početi da ih motate,praveći trouglove.

Tako ih motati do kraja dok ne dobijete trougao.

Sve umotane trouglove naređati na pleh, koji ste stavili papir za pećenje.


Premazati ih puterom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175-180*C oko 20 do 23 minuta ili dok vam fino ne porumnene,

Pečene trouglove malo prohladiti, posuti prah šećerom i poslužoti tople.



Idealno za švedski sto ili veće druženje.

Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар