Jedna vrsta toplog sendviča, koji su moje deca obožavala,doduše na malo drugačiji način
Sastojci:
8 parčeta hleba po vašem izboru
putera
4 listića lako topljivog sira
Za punjenje:
2 male ljute papričice ( jelapino ) ili 1 slatka paprika
4 šnite slanine, sitno iseckane
250 g krem sira
120 – 160 g rendanog žutog sira
1/4 kašičice mlevenog kumina
1/2 kašičice belog luka u prahu ( ja sam koristila 3 čena svežeg pasiranog belog luka )
po ukusu soli
Priprema:
Slaninicu sitno iseckati i ispržiti da vam bude hrskava, staviti na kuhinjski papir da se ocedi.
U veću zdelicu staviti krem sir, koji je sobne temperature,dodati sitno seckanu papričicu,koju ste očistili od žilica i semenki, dodati rendani žuti sir, bel luk u prahu ( ja više volim ukus svežeg ) i mleveni kumin,so i oceđenu slaninu i sve ti sjediniti u kompaktnu smesu.
Parčiće isečenog hleba premazati sa omekšalim puterom, pa okrenuti i na stranu koju niste premazali puterom stavite smesu od krem sira, na drugo parče, opet na stranu koja nije premazana puterom staviti listić lako topljivog sira i sve to sastaviti zajedno.
Zagrejte teflonski tiganj na osrednju
temperaturu staviti sendvič na stranu na koju ste namazali puterom. Peći
dok vam fino ne porumeni jedna strana pa onda okrenite i drugu stranu
da se zapeče i sir sa unutrašnje strane se ne otopi.
Možda će vam trebati više parčadi hleba, u zavisnosti koliko volite da imate fila u sredini.
Poslužiti tople sa paradajz salatom.
Originalni recept je odavde.
Prijatno!!!
Možda će vam trebati više parčadi hleba, u zavisnosti koliko volite da imate fila u sredini.
Poslužiti tople sa paradajz salatom.
Originalni recept je odavde.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар