петак, 19. октобар 2012.

Gratinirani plavi patlidžan pod pokrivačem od sira

  
Sastojci:

1 veći ali tanji plavi patlidžan
200 g sveža ricotta
100 g rendana mozzarella
2 veća jaja
100 ml kisele pavlake
4-5 lista bosiljka
1 kašika peršuna
2 ljute male papričice (po želji ne morate)
po ukusu vegeta Mediteranski mix i vegeta papar mix
1/4 kašičice mlevene ljute paprike
4 čena sitno seckanog belog luka
1 do 2 kašike hlebne mrvice
so i biber

Priprema:
1.  Patlidžan iseći na kolutove,posoliti ih i ostaviti na stranu da puste gorčinu. Ja patlidžane ne ljuštim, meni su ukusniji sa koricom a vi radite kako vama odgovara.

 Dok oni stoje na stranu pripremiti sve ostalo.
  U veću zdelu staviti svežu ricottu, 75 g rendane mozzarelle, začine po želji ( obe vegete mix ), seckanu ljutu papričicu, beli luk,seckani bisiljak,peršun,kiselu pavlaku i jaja i sve to dobro sjediniti.
  U zavisnosti od veličine plavog patlidžana zavisiće i vatrostalna posuda  (ja sam koristila 20cm X 30cm) podmazati je uljem i pobacati mrvice svuda po dnu i stranica posude, naređati patlidžane, koje ste isprali od soli i gorčine i svaki jedan osušili kuhinjskim papirom,da svi budu u jednom redu.Pobiberiti ih,malo posuti sa solju ili vegetom i poprskati ih sa mlevenom ljutom paprikom.



    Pomoću kašike sipati smesu od sira, poravnjati i posuti ostakom rendane mozzarelle.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C dok vam fino ne porumeni,oko 30 minuta.





  Ohladiti i poslužiti uz paradajz salatu ili bilo koju zelenu salatu.

  Originalni recept je odavde

   Prijatno!!!!



Нема коментара:

Постави коментар