Brza i fina poslastica
Sastojci:
veći limun
50 g griza
500 ml vode
75 g šećera
3 zrele breskve
50 g seckanih pistaća
Priprema:
U šerpicu staviti vodu da provri a zatim dodati šećer, sok, limunovu koricu i griz i kuvati dok se griz ne raskuva.
Sastojci:
veći limun
50 g griza
500 ml vode
75 g šećera
3 zrele breskve
50 g seckanih pistaća
Priprema:
U šerpicu staviti vodu da provri a zatim dodati šećer, sok, limunovu koricu i griz i kuvati dok se griz ne raskuva.
Skuvani griz mutiti sa mikserom dok vam krema ne pobeli i postane penasta.
Umešati pola oljuštenih i na kocke isečenih bresaka i sve promešati.
Sipati u činijice ili čaše i staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Ohlađenu kremu posuti sa seckanim pistaćima i ostatkom bresaka isečenih na kockice, po želji možete staviti i malo šlaga.
Krema nije gusta kao kad kuvate griz, nego je ređa, ako želite da vam bude baš gusta dodajte još 25 g griza. Nama je odgovarala ovakva kakva je.
Prijatno!!!!
Umešati pola oljuštenih i na kocke isečenih bresaka i sve promešati.
Sipati u činijice ili čaše i staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Ohlađenu kremu posuti sa seckanim pistaćima i ostatkom bresaka isečenih na kockice, po želji možete staviti i malo šlaga.
Krema nije gusta kao kad kuvate griz, nego je ređa, ako želite da vam bude baš gusta dodajte još 25 g griza. Nama je odgovarala ovakva kakva je.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар