уторак, 30. октобар 2012.

Krem od limuna i bresaka

                                                               Brza i fina poslastica





Sastojci:

veći limun
50 g griza
500 ml vode
75 g šećera
3 zrele breskve
50 g seckanih pistaća

Priprema:

U šerpicu staviti vodu da provri a zatim dodati šećer, sok, limunovu koricu i griz i kuvati dok se griz ne raskuva.

Skuvani griz mutiti sa mikserom dok vam krema ne pobeli i postane penasta.

Umešati pola oljuštenih i na kocke isečenih bresaka i sve promešati.

Sipati u činijice ili čaše i staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Ohlađenu kremu posuti sa seckanim pistaćima i ostatkom bresaka isečenih na kockice, po želji možete staviti i malo šlaga.

 Krema nije gusta kao kad kuvate griz, nego je ređa, ako želite da vam bude baš gusta dodajte još 25 g griza. Nama je odgovarala ovakva kakva je.


     
        Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар