понедељак, 22. октобар 2012.

Jaffa rolat



Ako volite jaffa keks i ukus pomorandže, volećete i ovaj rolat

  
 Sastojci:
 
2 veće oblande 38cm X 28cm
2 kutije jaffa keksa
4 prepune kašike skrobnog brašna/gustina
6 kašika šećera
2-3 kesice vanilinog šećera/ ja koristim tecnu vanilu 2 kašike
100 ml svežeg soka od pomorandže
200 ml mleka
2 žumanca
100 g putera
2 štangle čokolade

Priprema:

Izmedju tri vlažne krpe staviti listove oblande da omekšaju dok vi kuvate fil.

Staviti 200 ml mleka sa šećerom i vanilinim ekstraktom ili vanilinim šećerom da provri.

Iscediti 100 ml svežeg soka od pomorandže, pa u taj sok izmešati 4 prepune kašike skrobnog brašna, dodati dva žumanca i izmutiti žicom za mućenje.

Kad mleko počne da vri uzmite malo vrelog mleka, pa sipati, po malo, i žicom mutiti, u smesu od jaja.
Sada sve to sipati u ostatak vrelog mleka i kuvati, stalno mešajući žicom, dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi ( staviti šerpu u sudoperu i napuniti sa vodom te je hladitem,povremeno mešajući )
Dodati umućen puter sa kašikom prah šećera.

Uzeti jednu omekšalu oblandu sipati 2/3 kreme i premazati svuda po njoj (kremu mazati na strani gde su veće kocke).

Po kremi redjati jafa keks jedan sa čokoladom okrenut gore drugi do njega čokoladom okrenut prema filu i tako dok ne utrošite keks.

Drugu omekšalu oblandu sa krupnim kockama okrenutim na gore premazati ostatkom fila pa ih polako uviti u rolat.

Oblande su meke i možete ih lepo oblikovati.

Zaviti ih lepo u plastičnu providnu foliju pa u čistu krpu, dok se lepo ne oblikuje, posle odviti foliju zaviti samo u čistu suvu krpu i ostaviti preko noći u frižider.

Sledećeg dana išarati čokoladom, ostaviti da se čokolada stegne, pa sa oštrim nožem seći na komade željene debljine.

Po želji umesto mleka možete staviti i sok od pomorandže

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар