U doba Homera bio je simbol lepote i veselja.Francuzi su ga hvalili
uzrečicom ” Ne treba se plašiti mukotrpnog puta do Rima zbog – ljubavi i
celera”, a u našem narodu postoji izreka ” Ko na srcu ima feler,navek
mora jesti celer”
Sastojci:
4 stabljike celera
3-4 čena belog luka
4-6 jaja
2 male ljute papričice
3-4 lente slanine
so i biber
Priprema:
Čeler očistiti i seckati na sitnije polumesece,ljutu papričicu takođe iseckati i stavite u istu činiju gde je i celer,beli luk iseckajte ali njega ostavite posebno.
U dublji teflonski tiganj staviti sitno seckanu slaninicu i propržiti, nemojte stavljati ni malo masnoće, biće je dovoljno od slanine.Kad je slaninica pržena, ako imate previše masti odsipajte i ostavite samo malo,pola kašike vam je dovoljno.Dodajte beli luk i propržite samo dotle dok ne počne da miriše, dodajte iseckan celer i ljutu papričicu i propržiti samo minut,jer hoćemo da ostane hrskav.
Preliti sa jajima,koje ste umutili sa žicom, dodati soli i bibera po ukusu i pržiti na tako što ćete varjačom pomerati jaja da ono gde je tečno uđe do dna.
Pažljivo, sa spatulom preklopiti na pola, po želji možete dodati malo rendanog sira pre nego što poklopite i pustite da se unutrašnjost još malo isprži.
Poslužiti sa feta sirom,paradajzom i domaćim hlebom i uživajte svi zajedno.
Ideja je iz magazina “Zelena Kuhinja”a ja sam ga pravila onako kako mi volimo, tj dodala sam slaninicu i ljutu papričicu,inače originalni recept je samo jaja, celer i beli luk i malo suncokretovog ulja.
Prijatno!!!!
Sastojci:
4 stabljike celera
3-4 čena belog luka
4-6 jaja
2 male ljute papričice
3-4 lente slanine
so i biber
Priprema:
Čeler očistiti i seckati na sitnije polumesece,ljutu papričicu takođe iseckati i stavite u istu činiju gde je i celer,beli luk iseckajte ali njega ostavite posebno.
U dublji teflonski tiganj staviti sitno seckanu slaninicu i propržiti, nemojte stavljati ni malo masnoće, biće je dovoljno od slanine.Kad je slaninica pržena, ako imate previše masti odsipajte i ostavite samo malo,pola kašike vam je dovoljno.Dodajte beli luk i propržite samo dotle dok ne počne da miriše, dodajte iseckan celer i ljutu papričicu i propržiti samo minut,jer hoćemo da ostane hrskav.
Preliti sa jajima,koje ste umutili sa žicom, dodati soli i bibera po ukusu i pržiti na tako što ćete varjačom pomerati jaja da ono gde je tečno uđe do dna.
Pažljivo, sa spatulom preklopiti na pola, po želji možete dodati malo rendanog sira pre nego što poklopite i pustite da se unutrašnjost još malo isprži.
Poslužiti sa feta sirom,paradajzom i domaćim hlebom i uživajte svi zajedno.
Ideja je iz magazina “Zelena Kuhinja”a ja sam ga pravila onako kako mi volimo, tj dodala sam slaninicu i ljutu papričicu,inače originalni recept je samo jaja, celer i beli luk i malo suncokretovog ulja.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар