понедељак, 29. октобар 2012.

Rolati sa slaninom i blitvom

Vrlo fino i dekorativno jelo, za koje vam nije potrebno puno vremena.


Sastojci:

4 veće teleće šnicle
8 lente dimljene slanine
1 veza blitve
2 skuvana jaja
2-3 grančice svežeg ruzmarina
175 do 200 ml belog vina
1 kašika vegete ili začina po izboru
po ukusu so i biber
ulje za prženje

Priprema:

Šnicle istanjiti kuhinjskim čekićem ( staviti ih između dva papira za pečenje ili u kesu za zamrzivač da vam ne bi prštalo okolo ) pobiberiti ih i posuti sa začinima koje koristite.

* Umesto teletine možete koristiti pileće, ćureće ili svinjske šnicle, podjednako će biti ukusne.

Na svaku šniclu staviti po dve lente dimljene slanine i preko staviti iskidane iglice ruzmarina.



Na slaninu i ruzmarin staviti polutke,prethodno skuvanih jaja. Preko staviti list blitve ili po izboru možete staviti i spanać.

Spoljne strane saviti prema unutra i šnicle uviti u rolate.



Pričvrstite rolate sa kuhinjskim koncem, zadenuti po pola grančice ruzmarina na svaki paketić.



U dublji tiganj sipati ulje i pržiti šnicle da vam porumene sa svih strana. Kada su porumeneli sa svih strana, naliti sa belim vinom i dinstati dok vam svo vino ne ispari.

Izdinstane rolate preseći na pola, preliti ih sa tečnošću koja je ostala u tiganju i poslužiti sa barenim povrćem,pire krompirom i salatom po vašem izboru



Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар