понедељак, 22. октобар 2012.

Punjena bavarska peciva


Kao što se može i videti, slana peciva obožavam.




Sastojci:

7 g suvog kvasca
2 kašike + 1 kašičica braon šećera
60 ml tople vode
375 do 450 g brašna
100 g seckane ćureće šunke ( ili po vašem izboru )
50 do 75 g mozzarella sira ili po vašem izboru
1.5 l vode
4 kašičice sode bikarbone
15 g otopljenog putera
krupnije morske soli
250 ml toplog mleka

Priprema:

U veću zdelu staviti toplu vodu,kvasac i kašičicu braon šećera,sve promešati i ostaviti da kvasac nadođe.

U manju zdelicu staviti dve kašike braon šećera i 250 ml toplog mleka i mešati dok se šećer ne otopi.

U nadošli kvasac dodati mleko i 375 g brašna i sa varjačom sve izmešati.Istresti testo na radnu površinu i dodavajući po malo brašna od onih 75 g dok ne dobijete meko testo.Možda vam neće biti potrebno svih 75 g. Oblikovati u loptu. Premazati sa uljem i pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla.

Uduplano testo podeliti na 4  jednake loptice,premesiti ih i na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati u pravougaonik 10cm X 30cm.Ako vam se testo lepi,posuti brašnom i odozgore.


Šunkicu sitno naseckati a sir krupnije izrendati. Posuti četvrtinom količine šunke uz samu ivicu sa duže strane testa i preko šunke posuti četvrtinom od izrendanog sira.Uviti što  čvršće možete u rolat.


Kada ste sve rolate zavili, seći na komade oko 2.5 do 3cm dužine sa oštrim nožem.


Naređati ih u pleh koji ste postavili papirom za pečenje i ostaviti ih oko pola sata da se testo odmori.Nemojte ih pokrivati.


Staviti u veću šerpu litar i po vode zajedno sa 4 kašičice sode bikarbone i pustiti da provri,smanjite tempertaturu.



Uključite rernu da se greje na 200*C.


U tiho vrijuću vodu spuštati komadiće isečenog testa i kuvati ih oko dvadesetak sekundi, okrećući ih jednom.Trebaju da izgledaju kao da su malo narasle.

Sa rešetkastom kašikom vaditi ih i vraćati na pleh u kome su bile.Naređati ih ponovo i staviti da se peku u prethodno zagrejanoj rerni oko dvadesetak minuta ili dok vam fino ne porumene i narastu.


Pečeno pecivo premazati otopljenim puterom i posuti krupnijom morskom solju.

Služiti ih tople kao predjelo ili za večeru ili doručak sa jogurtom ili mlekom.

Originalni recept možete videti ovde.

     Prijatno!!!!













2 коментара:

  1. OBOŽAVAM bavarsko pecivo, a nisam ga još probala ovakvog. Sigurno ću ih praviti uskoro, izgledaju odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. I ja ih obožavam na sve moguće načine.Hvala draga moja.

    ОдговориИзбриши