Uskoro će vreme posta, evo još jedne ideja za ručak
Sastojci:
1 veća konzerva mešanog pasulja
pola žute paprike
pola crvene paprike
5 – 6 malih koktel paradajščića
1 mala glavica crnog ili ljubičastog luka
1 kašika sitno seckanog celerovog lišća
1 kašika seckanog peršuna
1 mlada šargarepa
po ukusu; maslinovo ulje,jabukovo ili belo balsamico sirće
po ukusu; so i biber
Priprema:
Konzervu mešanog pasulja ( bean medley, ima više vrsta pasulja u jednoj konzervi, braon pasulj, šareni pasulj, slanutak,beli pasulj ) sipati u cediljku i isprati sa hladnom vodom.Ostaviti da se ocedi i osuši.
Svo povrće iseći velićine po vašoj želji,
staviti u zdelu, dodati mešavinu pasulja,dodati peršun i celer,posoliti i
pobriberiti i preliti sa maslinovim uljem i sirćetom po vašem ukusu.
Sve dobro promešati i ostaviti u frižider, najmanje sat vremena, da se dobro rashladi i ukusi sjedine.
Poslužiti sa nekim finim hlebom ili lepinjama
Prijatno!!!
Sve dobro promešati i ostaviti u frižider, najmanje sat vremena, da se dobro rashladi i ukusi sjedine.
Poslužiti sa nekim finim hlebom ili lepinjama
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар