уторак, 30. октобар 2012.

Salata od pasulja

    
                       Uskoro će vreme posta, evo još jedne ideja za ručak





Sastojci:

1 veća konzerva mešanog pasulja
pola žute paprike
pola crvene paprike
5 – 6 malih koktel paradajščića
1 mala glavica crnog ili ljubičastog luka
1 kašika sitno seckanog celerovog lišća
1 kašika seckanog peršuna
1 mlada šargarepa
po ukusu; maslinovo ulje,jabukovo ili belo balsamico sirće
po ukusu; so i biber

Priprema:

Konzervu mešanog pasulja ( bean medley, ima više vrsta pasulja u jednoj konzervi, braon pasulj, šareni pasulj, slanutak,beli pasulj ) sipati u cediljku i isprati sa hladnom vodom.Ostaviti da se ocedi i osuši.

Svo povrće iseći velićine po vašoj želji, staviti u zdelu, dodati mešavinu pasulja,dodati peršun i celer,posoliti i pobriberiti i preliti sa maslinovim uljem i sirćetom po vašem ukusu.

Sve dobro promešati i ostaviti u frižider, najmanje sat vremena, da se dobro rashladi i ukusi sjedine.




Poslužiti sa nekim finim hlebom ili lepinjama



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар