Ovaj recept sam dobila od moje prijateljice, vrlo ćesto ga sprema u
proleće sa mladom koprivom (žeža), može i bez kopriva a može i sa
spanaćem ili bez ili samo sa sirom, kao što ja spremam.
Sastojci:
8 većih tortija
200 ml ulja
5 jaja
150 gr makedonske fete
500 gr cottage sira/ili nekog sitnog nemasnog sira
300 ml mleka
po želji: kopriva, spanaća
Priprema:
Uključiti rernu na 170*C
U činiju umutiti žicom 3 jaja, dodati izmrvljenu fetu i sitan sir i 50 ml ulja i sve dobro izmešati.
U tepsiji, ili još najbolje je u plehu od šporeta, sipati ostatak ulja, dobro podmazati sa svih strana i u ostatak ulja umočiti svaku tortiju sa jedne i druge strane. Staviti 2 kašike fila na svaku tortiju i uviti ih kao palačinke, redjati ih jednu do druge i kad ste završili sa redjanjem u posudu gde ste imali fil, umutiti 2 jaja sa 300 ml mleka, preliti preko napunjenih tortija i peći oko 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Mi, u Kanadi, smo morali da se snalazimo na bilo koji način da bismo napravile gibanicu, jer ovde nekada nije bilo domaćih kora za gibanicu, otuda ideja za tortije. Probajte nećete se pokajati.
Služiti tople za doručak, večeru sa jogurtom ili kiselim mlekom… ili za iznenadne goste uz pivo. Mogu se jesti i hladne.
Prijatno!!!!!
Sastojci:
8 većih tortija
200 ml ulja
5 jaja
150 gr makedonske fete
500 gr cottage sira/ili nekog sitnog nemasnog sira
300 ml mleka
po želji: kopriva, spanaća
Priprema:
Uključiti rernu na 170*C
U činiju umutiti žicom 3 jaja, dodati izmrvljenu fetu i sitan sir i 50 ml ulja i sve dobro izmešati.
U tepsiji, ili još najbolje je u plehu od šporeta, sipati ostatak ulja, dobro podmazati sa svih strana i u ostatak ulja umočiti svaku tortiju sa jedne i druge strane. Staviti 2 kašike fila na svaku tortiju i uviti ih kao palačinke, redjati ih jednu do druge i kad ste završili sa redjanjem u posudu gde ste imali fil, umutiti 2 jaja sa 300 ml mleka, preliti preko napunjenih tortija i peći oko 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Mi, u Kanadi, smo morali da se snalazimo na bilo koji način da bismo napravile gibanicu, jer ovde nekada nije bilo domaćih kora za gibanicu, otuda ideja za tortije. Probajte nećete se pokajati.
Služiti tople za doručak, večeru sa jogurtom ili kiselim mlekom… ili za iznenadne goste uz pivo. Mogu se jesti i hladne.
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар