четвртак, 25. октобар 2012.

Bele pralinice


Brza poslastica za dečicu i vas



Sastojci:

500 g bele čokolade
75 g suvih brusnica sa ukusom maline ili obične
100 g seckanih neslanih pistaćia

Priprema:

Čokoladu otopiti na pari.

Brusnice i pistaćio iseckati na manje komade i trećinu od njih ostaviti na stranu.

U otopljenu čokoladu dodati dve trećine pistaćia i brusnica i sve to dobro promešati.

U kalup veličine, 17cm X 27cm u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, isipati celu smesu a preko posuti ostatak seckanih pistaćia i brusnica.

Staviti za nekoliko sati u frižider ili najbolje preko noći.

Pre nego što isečete na kocke po vašoj želji, ostavite na sobnoj temperaturi pola sata, jer ako to ne uradite, pucaće vam i nećete moći da isečete podjednake kocke.

Poslužiti uz kafu ili ih zapakovati i pokloniti prijateljima.

Za vas, koji imate kalupiće za praline otopljenu čokoladu pomešati sa svim seckanim brusnicama i pistaćiima,sipati u kalupiće i ostavite nekoliko sati u frižider da se dobro stegnu, istisnuti ih iz kalupa i poslužiti.

Takođe smanjiti količinu sastojka ako koristite kalupe za praline, 500 g čokolade će vam dati jako puno pralina,biće vam dovoljno oko 150 g čokolade i pola od brusnica i pistaćia.

Po želji možete staviti koje god hoćete suvo voće ili vrste koštanih plodova( orahe, lešnike,bademe,pikan orahe…) možete dodavati razna ekstraktna ulja sa ukusom narandže, linmuna,lavande….pustite mašti na volju.

Od ove smese takođe možete praviti male konfetiće, ostaviti da se smesa malo prohladi, vaditi kašičicom na papir za pečenje, ohladiti ih i ohlađene stavljati u papirne korpice.



Prijatno!!!!

2 коментара: