субота, 20. октобар 2012.

Kiflice sa krem sirom (philadelphia)


Divne kiflice, koje se “tope” u ustima


Sastojci:

500 g krem sira (philadelphia ili ABC)
450 g neslanog putera ili margarina za kolače
600 g brašna
2 žumanca
džem po potrebi

Priprema:

  Sve ovo zamesiti i ostaviti u frižider oko sat-dva da se “rashladi”, kidati manje loptice, razvaljatiu krug, iseci na 8 delova, nafilovati i uviti.
 Na pleh u koji cete peći staviti pek papir i ne podmazivati, naredjati kiflice i ostaviti da stoje pola sata, zagrejati rernu i peci na 150*C samo dok blago porumene, više da budu bele.
  Uvaljati ih tople u sitni šećer (caster). Ove kiflice se mogu zamrznuti, ako ćete ih zamrznuti, ne uvaljati u šećer.
  Od ove kolicine testa izadje jako puno kiflica.

Prijatno!!!

2 коментара:

  1. hum amei de paixão.
    nossa quantas delicias!!!!
    obrigada por toda essas receitas .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Você é muito bem-vindo e eu estou contente que você gosta de minhas receitas.

      Избриши