недеља, 28. октобар 2012.

Najbrža gibanica



Ako vam naidju nenajavljeni gosti, dok oni popiju pice, gibanica ce biti gotova



 Sastojci:
 
1 pakovanje kora za gibanicu
3 jaja
250 g ricotta sir
150 g beli sir
100 ml ulja
75 ml gazirane vode
1 kašičica praška za pecivo
soli po ukusu

Priprema:

Kore redjati po tri u tepsiju, da vam krajevi vise.

Sve ove sastojke sjedinite, sipajte preko kora, 3 kore iskidajte na vece komade, pobacajte ih preko sira, preklopite ove ostale kore i pecite na 200 C oko 15 minuta, u zavisnosti od rerne. Kada je gotova, vrelu premazite kuhinjskom cetkicom, sa uljem.

Ako nemate riccota sir, stavite 400 gr belog sira, ja stavljam riccota u moje gibanice, jer ne volim prejak ukus fete, a drugog sira ovde za gibanicu nemam.
Lepsu gibanicu nisam jela.

Ovaj recept je autor po imenu Kriška, ostavila na jednoj od diskusija na Serbian Cafe-u pre mnogo godina.

   Prijatno!!!!!

Image

2 коментара: