среда, 24. октобар 2012.

Fish and chips


Ovo spada u brzu hranu, ne jedemo stalno možda jednom godišnje ili čak i ređje ali je ukusno


Sastojci:

355 ml piva
300 g brašna
600-700 g filea ribe po vašem ukusu
vegetin papar mix
vegetin mix sa belim lukom
3 – 4 krompira
ulje za prženje

Priprema:


Rubu oprati i osušiti kuhinjskim papirom.

Posuti sa vegetinim mixom od bibera i belog luka i ostaviti pola sata u frižider da se začini sjedine.


U veću zdelu sipati pivo, dodati 225 g brašna i sve zajedno umutiti sa žicom za mućenje.

U plitak tanjir sipati ostatak brašna
.
Svaki file prekriti sa smesom od piva, ocediti i provući kroz ostatak brašna.


Ako imate fritezu, pržite u njoj, ako nemate u dublji tiganj sipati ulje i pržiti u vrelom ulju, stalno okrećući riblje filete dok  ne postanu zlatno žute boje.

Riba spremljena na ovaj način je veoma sočna.

Poslužiti vruće sa prženim pomfritom

    Pomfrit:

Krompir oljuštiti i iseći na štapiće željene debljine ( ja nekad ne ljuštim krompir sanmo ga dobro izribam četkicom ).

U veći i dublji tiganj, ili ako imate fritezu zagrejati ulje, staviti krompir i pržiti ga samo nekoliko minuta.

Izvaditi krompir u neku tepsiju ostaviti u zamrzivač na pola sata do sat vremena, ili dok pržite ribu, izvadite ga iz zamrzivalča i ispržiti ga ponovo.

Ovim postupkom stavljanja u zamrzivač i ponovnog prženja dobićete spolja hrskav  a unutra mekan pomfrit i mnogo manje će upiti ulje.

Prijatno!!!!

Volim da učestvujem u ovoj igrici koju je započela Maja. Domaćica za ovaj mesec je  Ivana,sa bloga So i Biber, koja je izabrala ribu kao namirnicu.

Нема коментара:

Постави коментар