Ovo spada u brzu hranu, ne jedemo stalno možda jednom godišnje ili čak i ređje ali je ukusno
Sastojci:
355 ml piva
300 g brašna
600-700 g filea ribe po vašem ukusu
vegetin papar mix
vegetin mix sa belim lukom
3 – 4 krompira
ulje za prženje
Priprema:
Rubu oprati i osušiti kuhinjskim papirom.
Posuti sa vegetinim mixom od bibera i belog luka i ostaviti pola sata u frižider da se začini sjedine.
Posuti sa vegetinim mixom od bibera i belog luka i ostaviti pola sata u frižider da se začini sjedine.
U veću zdelu sipati pivo, dodati 225 g brašna i sve zajedno umutiti sa žicom za mućenje.
U plitak tanjir sipati ostatak brašna
.
Svaki file prekriti sa smesom od piva, ocediti i provući kroz ostatak brašna.
U plitak tanjir sipati ostatak brašna
.
Svaki file prekriti sa smesom od piva, ocediti i provući kroz ostatak brašna.
Ako imate fritezu, pržite u njoj, ako nemate u
dublji tiganj sipati ulje i pržiti u vrelom ulju, stalno okrećući riblje
filete dok ne postanu zlatno žute boje.
Riba spremljena na ovaj način je veoma sočna.
Poslužiti vruće sa prženim pomfritom
Pomfrit:
Krompir oljuštiti i iseći na štapiće željene debljine ( ja nekad ne ljuštim krompir sanmo ga dobro izribam četkicom ).
U veći i dublji tiganj, ili ako imate fritezu zagrejati ulje, staviti krompir i pržiti ga samo nekoliko minuta.
Izvaditi krompir u neku tepsiju ostaviti u zamrzivač na pola sata do sat vremena, ili dok pržite ribu, izvadite ga iz zamrzivalča i ispržiti ga ponovo.
Ovim postupkom stavljanja u zamrzivač i ponovnog prženja dobićete spolja hrskav a unutra mekan pomfrit i mnogo manje će upiti ulje.
Prijatno!!!!
Riba spremljena na ovaj način je veoma sočna.
Poslužiti vruće sa prženim pomfritom
Pomfrit:
Krompir oljuštiti i iseći na štapiće željene debljine ( ja nekad ne ljuštim krompir sanmo ga dobro izribam četkicom ).
U veći i dublji tiganj, ili ako imate fritezu zagrejati ulje, staviti krompir i pržiti ga samo nekoliko minuta.
Izvaditi krompir u neku tepsiju ostaviti u zamrzivač na pola sata do sat vremena, ili dok pržite ribu, izvadite ga iz zamrzivalča i ispržiti ga ponovo.
Ovim postupkom stavljanja u zamrzivač i ponovnog prženja dobićete spolja hrskav a unutra mekan pomfrit i mnogo manje će upiti ulje.
Prijatno!!!!
Volim da učestvujem u ovoj igrici koju je započela Maja. Domaćica za ovaj mesec je Ivana,sa bloga So i Biber, koja je izabrala ribu kao namirnicu.
Нема коментара:
Постави коментар