уторак, 30. октобар 2012.

Slatko od smokava

Tako ih retko nađem ovde i kad ih videh pre neki dan u prodavnici,oduševila sam se.Kupih ih da skuvam mom mužu slatko od njih,jer ih on prosto obožava.


Tradicija u Srbiji je da vaše goste dočekate sa slatkom i hladnom vodom

Sastojci:

smokve
šečer
voda
šipka vanile
limun

Priprema:

Na svaki kg smokava potrebno je kg šećera i litar vode

Smokve oprati,ocediti od vode i svaku smokvu nežno obrisati sa papirnim ubrusom.

Skuvati agdu od šećera,limuna i vanile i vode i preliti ih preko smokava,koje ste stavili u veću i širu šerpu.

Vreme kuvanja zavisi od količine smokava, ali u suštini treba nekoliko sati kuvanja na nižoj temperaturi. Prilikom kuvanja skidati penu.

Tegle i poklopce dobro oprati, osušiti i ostaviti u rernu,koju ste uključili na 100*C da se sterilišu.

Skuvano slatko malo prohladiti i sipati u sterilisane tegle.



     Uživajte!!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар