Tako ih retko nađem ovde i kad ih videh pre neki dan u
prodavnici,oduševila sam se.Kupih ih da skuvam mom mužu slatko od
njih,jer ih on prosto obožava.
Tradicija u Srbiji je da vaše goste dočekate sa slatkom i hladnom vodom
Sastojci:
smokve
šečer
voda
šipka vanile
limun
Priprema:
Na svaki kg smokava potrebno je kg šećera i litar vode
Smokve oprati,ocediti od vode i svaku smokvu nežno obrisati sa papirnim ubrusom.
Skuvati agdu od šećera,limuna i vanile i vode i preliti ih preko smokava,koje ste stavili u veću i širu šerpu.
Vreme kuvanja zavisi od količine smokava, ali u suštini treba nekoliko sati kuvanja na nižoj temperaturi. Prilikom kuvanja skidati penu.
Tegle i poklopce dobro oprati, osušiti i ostaviti u rernu,koju ste uključili na 100*C da se sterilišu.
Skuvano slatko malo prohladiti i sipati u sterilisane tegle.
Uživajte!!!!!!
Tradicija u Srbiji je da vaše goste dočekate sa slatkom i hladnom vodom
Sastojci:
smokve
šečer
voda
šipka vanile
limun
Priprema:
Na svaki kg smokava potrebno je kg šećera i litar vode
Smokve oprati,ocediti od vode i svaku smokvu nežno obrisati sa papirnim ubrusom.
Skuvati agdu od šećera,limuna i vanile i vode i preliti ih preko smokava,koje ste stavili u veću i širu šerpu.
Vreme kuvanja zavisi od količine smokava, ali u suštini treba nekoliko sati kuvanja na nižoj temperaturi. Prilikom kuvanja skidati penu.
Tegle i poklopce dobro oprati, osušiti i ostaviti u rernu,koju ste uključili na 100*C da se sterilišu.
Skuvano slatko malo prohladiti i sipati u sterilisane tegle.
Uživajte!!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар