уторак, 23. октобар 2012.

Upleteni hleb sa pestom

Nemorate pesto koristiti samo za pastu možete da ga iskoristite da napravite i fini hleb.

Sastojci:

250 ml tople vode
10 g suvog kvasca
375 g brašna
1 kašika ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera

    Za fil:

125 ml pesto ( možete napraviti sami ili kupiti )
parmezan sira

   Priprema:

U zdelicu staviti toplu vodu,kašičicu šećera i kvasac i pustiti na naraste.

U zdelu za mešenje staviti brašno,so, ulje i dodati nadošli kvasac i sve to umesiti u glatko testo.

Vratiti u zdelu, premazati sa uljem i ostaviti da se testo udupla.



Dok vam testo raste vi možete napraviti pesto:

Listove bosiljka oprati i osušiti, količina zavisi od vas i staviti u multipraktik, dodati čen belog luka, kašiku dve oraha ili pinjola,30 g narendanog parmezana i maslinovog ulja da dobijete gustinu pesta koji vi volite. Sve ti samleti u glatku smesu.

Naraslo testo izručiti na radnu površinu i premesiti,blago pobrašniti radnu površinu i rastanjiti testo u pravougaonik debljine oko 1 cm veličine oko 30cm X 45cm,premazati testo sa napravljenim pestom ili kupljenim i uviti testo u rolat.



Krajeve rolata stisnuti da se zalepa a rolat iseći po dužini tamo gde se testo sastavilo, i tako dobivene dve polurolne uplesti u pletenicu.

Pletenicu uviti u krug a krajeve pletenica podviti jednu ispod druge.



Pletenicu preneti na pleh,koji ste postavili papirom za pečenje, premazati sa još malo pesta,posuti sa malo rendanog parmezana ( ja nisam ) prilikom motanja malo pesta će izaći van i pokriti najlonom i ostaviti da raste još 30 minuta.

Rernu zagrejati na 200*C i peći pletenicu oko 20-25 minuta, izvaditi pečenu pletenicu i ostaviti na žici da se malo prohladi, i poslužiti.

Originalni recept je odavde

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар