Uskoro će nam praznici zakucati na vrata, trebamo polako da se
pripremimo za njih, evo vam jedan recept za “poklon iz moje kuhinje”
Sastojci:
750 ml rose vino
125 ml votke
100 g šećera
1/2 šipke vanile, isečene na pola
1 šipka cimeta
2 pomorandže,isečene na 1/4 (po mogućnosti neprskane)
1 limun, isečen na 1/4 (po mogućnosti neprskani)
Priprema:
Limun i pomorandže oprati i iseći ih na 1/4Sve sastojke staviti zajedno u jednu veliku teglu sa poklopcem.
Sastojci:
750 ml rose vino
125 ml votke
100 g šećera
1/2 šipke vanile, isečene na pola
1 šipka cimeta
2 pomorandže,isečene na 1/4 (po mogućnosti neprskane)
1 limun, isečen na 1/4 (po mogućnosti neprskani)
Priprema:
Limun i pomorandže oprati i iseći ih na 1/4Sve sastojke staviti zajedno u jednu veliku teglu sa poklopcem.
Ostaviti na hladnom i tamnom mestu do dve nedelje, svaka dva-tri dana dobro protresti.
Procediti kroz gazu i sipati u flašu.
Flašu zatvoriti i čuvati u frižideru do godinu dana.
Meni je malo tamniji, stajalo je u tegli duže nego što je trebalo( bili smo na odmoru).
Recept je iz knjige “Ready for Dessert” od David Lebovitz
Živeli!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар