петак, 19. октобар 2012.

Čokoladni konfetići








Sastojci: 

200 g dobre crne čokolade
25 g putera
100 gr lešnika
50 g suvog grozđa/suvih smokvi/kajsija/brusnica

Priprema:

    Za bolji ukus, ispecite u suvom tiganju lešnike, pazite da vam ne pregore, ohladite ih i iseckati ih krupnije. Suvo voće sitno naseckajte.

    Čokoladu i puter staviti u manju šerpicu pa je lagano mešajte dok se ne otopi i sjedini. Ubaciti lešnike i suvo grozđe u čokoladu izmešajte i skinite sa vatre.Kašičicom vadite komadiće tople mase i redjajte na pleh obložen namašćenom alu folijom. Kad se konfeti ohlade, skinite ih sa folije i staviti u papirne korpice.
Čuvajte ih u kutiji na prohladnom mestu.

    Ovi konfetići su vam dobri za veća slavlja kad vam je potrebno viće vrsta sitnih kolača.
Budite sigurni da koristite kvalitetnu crnu čokoladu, sa najmanje 70% kakao, jer u protivnom konfeti neće imati dobar ukus.

Od ove smese izađu između 36 i 40 konfetća

    Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар