среда, 24. октобар 2012.

Pomfrit od plavog patlidžana



Čudnovat naziov ali veoma ukusno i hrskavo





Sastojci:

1 veliki plavi patlidžan
2 jaja
100 g brašna
50 do 75 g sveže rendanog parmezana
1/4 kašičice vegete mix sa belim lukom
1/4 kašičica bibera
1/4 kašičica vegeta mediteranski mix
po ukusu suvog peršuna
50 g panko mrvica ili običnih mrvica
ulje za prženje

Priprema:

U veću zdelu staviti brašno ( originalni recept je sa kokosovim brašnom i pošto nema brašna ovaj recept je gluten free ) panko mrvice,koje su ustvari japanske mrvice pravljene samo od sredine hleba ( ja sam kokosovo brašno zamenila običnim brašnom i panko mrvicama )sveže rendani parmezan i sve začine, koje možate da dodajete i oduzimate po vašoj želji.

U drugoj, plićoj i široj posudi umutiti jaja.

Oprati patlidžan, ja ga ne ljuštim jer volim njegovu koricu a vi, ako je ne volite, oljuštite ga i iseći ga na šnite po dužini, onda te šnite iseći na pola i ostatak seći na prutiće, veličine i debljine kako vi volite.

Zagrejatu ulje u tiganju.

Plavi patlidžan stavljati u umućena jaja, izvaditi rukom i malo ih ocediti od viška jaja i staviti ih u zdelu sa brašnom, sve dobro protresti da se uvaljaju u tu smesu i pržiti ih na zagrejanom ulju dok vam ne porumene po vašem ukusu ( ako imate fritezu pecite je u njoj, ako ne u običan tiganj, samo morate pržiti iz nekoliko puta )

Originalni recept je odavde 


   
 Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар