среда, 24. октобар 2012.

Kroketi od krompira sa šunkom

Ručak, koji vam može biti i predjelo i večera



Sastojci:

Za krokete:

600 g belog krompira
2 jajeta
250 g praške šunke
6 g praška za pecivo
3 kašike ulja
200 g- 250 g brašna
200 g majoneza
50 g rendanog parmezana
po ukusu beli biber, vegeta, peršun,so
Za paniranje:
2 jajeta
po potrebi prezle (oko 100 g)
4 dcl ulja za prženje

Priprema:

Krompir oprati i skuvati ga zajedno sa ljuskom. Kad se prohladi, oljuštiti ga i ispasirati ( najbolje je sa onom spravom za pasiranje krompira, ali ako nemate, običnom viljuškom). Ostaviti da se potpuno ohladi.
 
Ohlađeni krompir sjediniti sa jajima,40 g parmezana, biberom, vegetom, i uljem, ako dodajete so budite pažljivi da ne presolite.

Postepeno dodavati brašno, koje ste izmešali sa praškom za pecivo i mesite dok ne dobijete mekše,glatko testo.

Prašku šunku ( ja sam koristila ćureću šunku)iseći na sitnije kockice, dodati kašiku seckanog peršuna i oko 10 g parmezana, sve dobro sjediniti.

Testo od krompira rastanjiti sa oklagijom 1 cm debljine.Okruglom modlom za krofne vaditi krugove.


Na sredini svakog kruga staviti po kašičicu smesu od seckane šunke i preklopiti

Krajeve stisnuti da se slepe.


Krokete uvaljati u umućeno jaja pa u prezle i ređati ih na tanjir dok ne završite sa testom.

Pržiti ih u zagrejanom, ali ne vrelom ulju ( izgoreće vam) dok vam fino ne porumene sa svih strana.

Gotove krokete preliti majonezom i poslužiti ih. Ja nisam stavljala majonez, jer ga ne volim, majonez možete poslužiti sa strane ili tartar sos, pa neka svako sipa sebi koliko voli.

Kroketi su odlični i sledećeg dana, hladni.


  
  Prijatno!!!!

2 коментара: