недеља, 21. октобар 2012.

Mediteranska letnja salata

Nešto vrlo lagano i osvežavajuće, idealno za večeru ili ručak



Sastojci:

100 g orzo pasta
500 gr pilećih grudi, isečenih u komade 3cm veličine
1 osrednji krastavac, isečen na kockice
1 osrednja glavica ljubičastog luka
5-6 mini cherry paradajščića
100 g kravljeg sira (feta)
2-3 kašike sitno seckanog peršuna

     Za preliv:

1 limun, sveže iscedjen sok
1 kašičica soli
1/4 kašičica sveže mlevenog bibera
1-2 čena pasiranog belog luka
2-3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Orzo pastu skuvati u posoljenoj vodi, oko 7-8 minuta, procediti i isprati hladnom vodom i ostaviti da se dobro ocedi od viška vode.

Krastavac oprati i iseci na četvrtine, pa onda iseći na šnite, ako krastavac ima krupne semenke, očistite ih, ako ne iseći sve zajedno i staviti u posudu u kojoj ćete praviti salatu.

Luk iseći na kockice (ja koristim ljutiku) pa dodati krastavcu.

Cherry paradajz ako je krupniji, iseći na pola, ako nije staviti ih cele.

Pileće grudi iseći na komade , malo pobiberiti, preliti sa kašikom-dve limunovog soka, pa propržiti na teflonskom tiganju sa vrlo malo masnoće (ulja) oko 6-8 minuta.

Iseckani peršun staviti u posudu, dodati isprženu piletinu i sve promešati.

Napraviti preliv za salatu od limunovog soka, maslinovog ulja, soli, sveže mlevenog bibera i pasiranog belog luka, izmešati sa žicom za mućenje, preliti preko salate, promešati.

Pred služenje izmrviti kravlji sir i posluziti.

Nisam sigurna odakle mi ovaj recept, mislim da je iz magazina “Taste of Home” a ako je slučajno vaš,stavite link, rado ću promeniti.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар