уторак, 30. октобар 2012.

Rolnice s šunkom i krem sirom

                        Fina peciva s ćurećom šunkom i krem sirom



  Za testo:
 
650 g mekog brašna
10 g suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
3 dl mleka
100 g putera + 1 do 2 kašike za premazati testo
1 jaje

    Za fil:

400 g tanko sečene ćureće šunke
200 g krem sira
1 jaje
semenke susama,lana, suncokreta…..

Priprema:
U manjoj posudici staviti 2 dl mlakog mleka, 1 kašičicu brašna,šećer i kvasac.

Dobro izmešati sve sastojke pa ostaviti na toplom da nadođe.

U posudu, u kojoj ćete mesiti sipati polovinu brašna,dodati jaje,so, nadošli kvasac, ostatak toplog mleka i omekšali puter.

Ručno promešati zatim polako dodavati ostatak brašna i mesiti sve dotle dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.

Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Nadošlo testo popdeliti na koliko vi hoćete lopti ( kako vam je lakše  da radite) ja sam podelila na 2, rastanjiti svaku loptu u kvadrat, debljine 0.5cm

Svaki kvadrat premazati sa malo omekšalog putera pa pobacati komadiće krem sira, koji, prvo isečete na manje štanglice pa prstima ili nožem iseći na manje komadiće.



Preko naređati tanko narezane šnite ćureće šunke, ili šunke po vašoj želji.



Uviti kao štrudlu, iseći na komade otprilike 6cm ,staviti ih na pleh,koji ste postavili papirom za pečenje,premazati umućenim jajetom i posuti semenkama ili susamom.



Na svaku rolnicu staviti po malo putera ( ako ne želite i ne morate) pa ih ostaviti na toplom da naraste,još dvadesetak minuta.



Peći ih ui prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumene.

Poslužiti ih tople sa jogurtom ili hladnim pivom.

Mogu vam biti za doručak,večeru ili toplo predjelo.

Recept je iz jednog starijeg izdanja magazina ” Dobra Hrana” sa nekim izmenama

     Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар