понедељак, 22. октобар 2012.

Dinstane tikvice

Još uvek ih imamo u izobilju i mislim da ću uskoro da se pretvorim u tikvicu


Sastojci:

400 g mladih tikvica
225 g šampinjona
150 g dimljene slanine
1 veća glavica crnog luka
4-5 čena belog luka
po ukusu so i biber
po ukusu Vegetin mediteranski mix
1 mali feferončić
200 g basmati pirinač
voda za kuvanje
ulje za prženje
peršun i bosiljak

Priprema:

Pirinač dugog zrna oprati i staviti u šerpicu sa kašičicom soli naliti sa vodom da bude jedan prst iznad pirinča i staviti da se kuva, kad provri,smanjiti temperaturu,poklopiti i kuvati dok voda ne uvri ili zrno ne omekša.

Dimljenu slaninu iseći na kocke i propržiti je u dubljem i širem tiganju. Izvaditi na tanjir,dodati sitno seckan crni luk i sitno seckan feferončić i propržiti dok luk ne postane staklast.

Dodati šampinjone, koje ste očistili i isekli na lisatiće i ispržiti ih, dodati tikvicu,koju ste isekli na četvrtine pa na malo deblje listiće,poklopiti i dinstati sve zajedno dok tikvica ne omekša,po potrebi dodati malo vode.

Kada su tikvice omekšale, dodati seckan pešun, pasirani beli luk,bosiljak,biber,vegetu mediteranski mix i po potrebi soli, sve dobro promešati.

Povrće sipati preko skuvanog pirinča,slaninu posuti preko povrća i poslužiti. ( ja sam slaninu pomešala zajedno sa povrćem ).

Recept iz magazina “Pošalji Recept” od autorice Izabele Janoši iz Temerina.

    Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар