Htela sam neka peciva danas da pripremim nama za laganiji doručak,ovo mi se jako svidelo.
Sastojci:
500 g +50 g hlebnog brašna
200 ml mlaćenice ili tečnog jogurta
100 ml tople vode
50 ml maslinovog ulja
60 g putera,sobne temperature
1 jaje
150 – 200 g iseckanih maslinki,sušenog paradajza,belog luka, ljutike….
7 g suvog kvasca ili 20 g svežeg
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
150 g mozzarella ili bilo koji lako topljivi sir
susam,lan,kim
Priprema:
U toplu vodu staviti kvasac,kašiku brašna i kašičicu šećera,promešati i ostaviti na stranu da naraste.
Sastojci:
500 g +50 g hlebnog brašna
200 ml mlaćenice ili tečnog jogurta
100 ml tople vode
50 ml maslinovog ulja
60 g putera,sobne temperature
1 jaje
150 – 200 g iseckanih maslinki,sušenog paradajza,belog luka, ljutike….
7 g suvog kvasca ili 20 g svežeg
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
150 g mozzarella ili bilo koji lako topljivi sir
susam,lan,kim
Priprema:
U toplu vodu staviti kvasac,kašiku brašna i kašičicu šećera,promešati i ostaviti na stranu da naraste.
U veću posudu za mešenje prosejati 500 g brašna, dodati so i sve zajedno promešati.
Dodati nadošli kvasac,mlaćenicu,koju ste malo zagrejali ( ako je nemate,stavite tečni jogurt ) malo umućeno belance i maslinovo ulje i od toga zamesiti testo.
Isipati na radnu površinu i dobro umesiti testo dok vam ne postane elastično,testo je na mekanijoj strani.
Vratiti u posudu u kojoj ste zamesili,premazati maslinovim uljem,prekriti sa providnom folijom i ostaviti da se testo udupla.
Uduplano testo premesiti i podeliti na 12 manjih kuglica. Svaku kuglicu ponovo premesiti i oblikovati u loptice. Stavljati ih na pobrašnjenu radnu površinu.
Radnu površinu pobrašniti malo pa svaku kuglici rastanjiti u manji pravougaonik. Svaki pravougaonik premazati sa 5 g putera ( ili umesto putera možete koristiti maslonovo ulje ) i iseći ih kao na slici,a i ne morate, možete ih praviti u obliku kiflica,venčića,šta god vam je po volji,meni su na ovaj najdekorativnija,kad ste ih isekli posuti sa sitno seckanim maslinama,koje su bile u ulju,sušenim paradajzom, mariniranim belim lukom,mariniranim crnim lukom i ovo ste sve zajedno izmešali,preko posuti sa narendanim sirom po vašem izboru,uviti ih u kiflu, bez da uvrćete stranice prema unutra, jer nema šta da vam iscuri sa strane,uviti je u obliku potkovice i staviti na pleh, koji ste postavili papirom za pečenje.
Dodati nadošli kvasac,mlaćenicu,koju ste malo zagrejali ( ako je nemate,stavite tečni jogurt ) malo umućeno belance i maslinovo ulje i od toga zamesiti testo.
Isipati na radnu površinu i dobro umesiti testo dok vam ne postane elastično,testo je na mekanijoj strani.
Vratiti u posudu u kojoj ste zamesili,premazati maslinovim uljem,prekriti sa providnom folijom i ostaviti da se testo udupla.
Uduplano testo premesiti i podeliti na 12 manjih kuglica. Svaku kuglicu ponovo premesiti i oblikovati u loptice. Stavljati ih na pobrašnjenu radnu površinu.
Radnu površinu pobrašniti malo pa svaku kuglici rastanjiti u manji pravougaonik. Svaki pravougaonik premazati sa 5 g putera ( ili umesto putera možete koristiti maslonovo ulje ) i iseći ih kao na slici,a i ne morate, možete ih praviti u obliku kiflica,venčića,šta god vam je po volji,meni su na ovaj najdekorativnija,kad ste ih isekli posuti sa sitno seckanim maslinama,koje su bile u ulju,sušenim paradajzom, mariniranim belim lukom,mariniranim crnim lukom i ovo ste sve zajedno izmešali,preko posuti sa narendanim sirom po vašem izboru,uviti ih u kiflu, bez da uvrćete stranice prema unutra, jer nema šta da vam iscuri sa strane,uviti je u obliku potkovice i staviti na pleh, koji ste postavili papirom za pečenje.
Ostaviti ih oko pola sata pokrivene da
ponovo narastu, te ih premazati sa umućenim žumancetom u koje ste dodali
kašiku maslinovog ulja i kašiku vode.Posuti ih sa semenkama po vašem
izboru i peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko pola sata ili
dok vam fino ne porumene.
Ohladiti ih na rešetci i uživati uz čašu jogurta ili čašu hladnog piva.
Ovo vam može biti doručak ili zalogajčići sa vašim prijateljima,uz čašu hladnog piva ili vina.
Prijatno!!!!
Ohladiti ih na rešetci i uživati uz čašu jogurta ili čašu hladnog piva.
Ovo vam može biti doručak ili zalogajčići sa vašim prijateljima,uz čašu hladnog piva ili vina.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар