Meni se danas nije kuvalo i umesto kuvanog imala sam ovaj jako fini sendvič
Sastojci:
2 osrednje tikvice
2 kašičice soli
1 kašika maslinovog ulja
450 g sveže rikote
50 g naribanog parmezana
1 kašičica limunove korice
4 focaccia ili ciabatta hlebčići
2 velika paradajza, isećena na kolutove
450 g pilećeg belog mesa pečenog na roštilju ili šunke
Proprema:
Tikvice naribati,posuti sa solju i ostaviti u cediljki oko 15 minuta da se ocede.
Isprati vodom i dobro ih ocediti od vode.
U veći tiganj staviti ulje i pržiti tikvice 2 minute,isipati u veću zdelu, dodati rikotu,limunovu koricu, narendani parmezan,sve promešati i dodati po ukusu, so i biber.
Male hlebčiće raseći na pola,staviti ih u rernu i uključiti gornji grejači pustiti da samo malo porumene.
Izvaditi ih , na svaku polovinu naneti smesu od trikvica i vratiti nazad u rernu i peći dok ne počne blago da rumeni,oko 4 minuta.
Na 4 polovine naređati kolutove paradajza, naređati isečene tanke šnite piletine ili šunke,poklopiti sa drugom polovinom hleba, iseći na polovine i poslužiti.
Prijatno!!!!!
Bome se i meni ne kuva danas, fali samo mi ovaj duguljasti somunčić koji me čeka preko u pekari:-)
ОдговориИзбришиi ništa lakše, samo preći ulicu.Pozdrav
ОдговориИзбриши