Jela mi se neka brza i fina pita, ali ne slatka.Juče kupismo sveže lisnato testo iz pekare,i evo ideje……
Ovaj recept šaljem Ingrid za ovomesečnu blogersku igricu " Ajme, koliko nas je " sa bloga "Prekratak dan",koja nam je zadala temu za ovaj mesec, samoniklo jestivo bilje.
Sastojci:
Za kore:
500 g lisnatog testa
500 g ocedjenih kopriva ili spanaća
250 g belog kravljeg sira
1 kašika prezli
1 jaje + 1 belanac
Za premazati testo:
1 žumance
2 kašike mleka
Za posuti preko:
po želji mak, susam, crni susam
500 g ocedjenih kopriva ili spanaća
250 g belog kravljeg sira
1 kašika prezli
1 jaje + 1 belanac
Za premazati testo:
1 žumance
2 kašike mleka
Za posuti preko:
po želji mak, susam, crni susam
Priprema:
Koprive ili spanać, dobro oprati pa ih obariti u
slanoj vrijućoj vodi oko 5-6 minuta, procediti, ostaviti da se malo
prohladi, pa ih dobro ocediti prvo rukama a onda staviti nekoliko
kuhinjskih papira pa zaviti oceđene koprive ili spanać, pa ih još dobro
ocediti pomoću njih.
Ja sam imala u zamrzivaču koprive,zato sam ih koristila, inače da ih nisam imala, koristila bih spanać.
U posudu staviti oceđene koprive/spanać, dodati celo jaje i belanac,izmrvljen feta sira i kašiku prezli i sve dobro sjediniti. Ja ne dodajem so jer mi je sir dovoljno slan.
Ja sam imala u zamrzivaču koprive,zato sam ih koristila, inače da ih nisam imala, koristila bih spanać.
U posudu staviti oceđene koprive/spanać, dodati celo jaje i belanac,izmrvljen feta sira i kašiku prezli i sve dobro sjediniti. Ja ne dodajem so jer mi je sir dovoljno slan.
Lisnato testo razvaljati, ja ga kupim sveže iz pekare i već je razvaljano.
Iseći ga na šnite 5cm široke, po celoj dužini, pa staviti smesu od kopriva tokom cele dužine, po sredini.
Prebaciti jedan kraj testa preko drugog, sastaviti ih zajedno, pa polako prebaciti jufku u podmazanu tepsiju.
Naređati tako i ostale napunjene kore, premazati umućenim žumancetom i mlekom, posuti susanmom, makom, lanom….i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 25 minuta, ili dok vam fino ne porumeni.
Gotovu pitu ostaviti da se prohladi, pa je poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko, a po želji može i čaša piva.
Ideja za recept je odavde
Prijatno!!!!
Iseći ga na šnite 5cm široke, po celoj dužini, pa staviti smesu od kopriva tokom cele dužine, po sredini.
Prebaciti jedan kraj testa preko drugog, sastaviti ih zajedno, pa polako prebaciti jufku u podmazanu tepsiju.
Naređati tako i ostale napunjene kore, premazati umućenim žumancetom i mlekom, posuti susanmom, makom, lanom….i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 25 minuta, ili dok vam fino ne porumeni.
Gotovu pitu ostaviti da se prohladi, pa je poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko, a po želji može i čaša piva.
Ideja za recept je odavde
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар