Ovo vam može biti fini dip za povrće ili sos za pastu
Sastojci:
200 g pečenih i oljuštenih crvenih paprika
180 g mariniranih artičoka,ocedjenih
2-3 kašike iseckanog korijandera ( ja sam koristila peršun)
75 g narendanog parmezana
50 ml maslinovog ulja
2 kašike kapra
4 čena belog luka
1 kašika sveže iscedjenog soka od limuna
po ukusu soli i bibera
Priprema:
Paprike ispeći i ostaviti da odstoje, pa ih oljuštiti, očistiti od semenki i ocediti.
Staviti paprike u multipraktik, dodati ocedjene artičoke, koje su iseckane i ocedjene ( moje su kupljene vec marinirane).
U multipraktik takodje dodati iseckan korijander/peršun, narendani parmezan, kapre, iseckani beli luk, soli i bibera po ukusu, kašiku soka od limuna i maslinovo ulje.
Sve izmiksati dok ne dobijete glatku smesu.
Ohladiti i poslužiti uz sveže povrće (štapići celera, sveža paprika, brokule, karfiol, krastavac) ili krakere.
Ja sam stavila u posudu, bez da sam ista sekla i smrvila sve sa štapnim mikserom.
Recept iz časopisa “Taste of Home”
Prijatno!!!!
Sastojci:
200 g pečenih i oljuštenih crvenih paprika
180 g mariniranih artičoka,ocedjenih
2-3 kašike iseckanog korijandera ( ja sam koristila peršun)
75 g narendanog parmezana
50 ml maslinovog ulja
2 kašike kapra
4 čena belog luka
1 kašika sveže iscedjenog soka od limuna
po ukusu soli i bibera
Priprema:
Paprike ispeći i ostaviti da odstoje, pa ih oljuštiti, očistiti od semenki i ocediti.
Staviti paprike u multipraktik, dodati ocedjene artičoke, koje su iseckane i ocedjene ( moje su kupljene vec marinirane).
U multipraktik takodje dodati iseckan korijander/peršun, narendani parmezan, kapre, iseckani beli luk, soli i bibera po ukusu, kašiku soka od limuna i maslinovo ulje.
Sve izmiksati dok ne dobijete glatku smesu.
Ohladiti i poslužiti uz sveže povrće (štapići celera, sveža paprika, brokule, karfiol, krastavac) ili krakere.
Ja sam stavila u posudu, bez da sam ista sekla i smrvila sve sa štapnim mikserom.
Recept iz časopisa “Taste of Home”
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар