среда, 17. октобар 2012.

Tapenada od pečenih paprika

Ovo vam može biti fini dip za povrće ili sos za pastu



 Sastojci:

200 g pečenih i oljuštenih crvenih paprika
180 g mariniranih artičoka,ocedjenih
2-3 kašike iseckanog korijandera ( ja sam koristila peršun)
75 g narendanog parmezana
50 ml maslinovog ulja
2 kašike kapra
4 čena belog luka
1 kašika sveže iscedjenog soka od limuna
po ukusu soli i bibera

Priprema:

  Paprike ispeći i ostaviti da odstoje, pa ih oljuštiti, očistiti od semenki i ocediti.
  Staviti paprike u multipraktik, dodati ocedjene artičoke, koje su iseckane i ocedjene ( moje su kupljene vec marinirane).

  U multipraktik takodje dodati iseckan korijander/peršun, narendani parmezan, kapre, iseckani beli luk, soli i bibera po ukusu, kašiku soka od limuna i maslinovo ulje.

  Sve izmiksati dok ne dobijete glatku smesu.

  Ohladiti i poslužiti uz sveže povrće (štapići celera, sveža paprika, brokule, karfiol, krastavac) ili krakere.

  Ja sam stavila u posudu, bez da sam ista sekla i smrvila sve sa štapnim mikserom.

  Recept iz časopisa “Taste of Home”

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар