среда, 17. октобар 2012.

Višnjevača

Malo kasnim sa ovim receptom ali sačuvajte za iduću godinu.
Svako pravi višnjevaču na svoj način, ja je pravim na ovaj,pa ako Vam se sviđa,probajte.


 Sastojci:
1 kg višanja
1 kg šećera
1 do 2 l votke

Priprema:
 U veću teglu staviti red višanja red šećera i sve tako dok imate materijala.

Ostaviti na suncu 5 nedelja ili dok vam se sav šećer ne otopi.
 


 Na kraju dodati votku i ostaviti još nedelju dana na tamnom mestu.  ( Votku dodavati po malo dok ne doterate ukus koji vi volite).

 Procediti kroz gazu i sipati u flaše i čuvati na hladnijem mestu.

 Oceđene višnje staviti u kesicu za zamrzivač i zamrznuti ih ( one zbog alkohola vam se neće zamrznuti ) i koristiti ih za kolače, razne prelive za sladoled ili pite.

 Živeli!!!!

Нема коментара:

Постави коментар