Kad smo bili na rodjendanu male unučice, moja pastorka je spremila
meksički ručak/večeru čak je i ovaj kolač napravila, a već ga je jela
negde kod nekih prijatelja i jako joj se dopao. Recept je vrlo sličan
našem kohu, samo što ovde nema griza. Brzo se napravi i još brze pojede.
Sastojci:
225 gr brašna za kolače (cake flour)
prstohvat soli
1 kašičica praska za pecivo
85 ml ulja
200 g šećera
1 kašičica vanile
5 većih jaja
125 ml punomasnog mleka
Krem sirup za preliv:
335 ml evoparated mleko
390 ml slatko kondezovano mleko
125 ml tečne pavlake
1 kašika ruma ili brendija ( i ne morate)
Za ukrašavanje:
190 ml tečne pavlake
1 kačika šećera
1 kašičica vanile
Priprema:
U činiju staviti brašno, prašak za pecivo i so i promešati.
U drugu činiju promešati, šećer, vanilu i ulje.
Dodavati jaje, jedno po jedno, muteći u smesu od šećera dok se sve dobro ne sjedini, dodati u tu smesu 125 ml mleka i vrlo nežno umešati, sa spatulom brašno, dodavajuci po malo.
Sipati smesu u vrlo malo podmazan kalup za tortu i peći na 155-160*C dok ne osetite da je čvrsto i dok vam čačkalica ne izadje čista, kad je zabodete u srtedinu kolača, oko 30 do 40 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa prevrnuti na tacnu koja ima podignute ivice. Izbosti viljuškom 20-30 puta pa ostaviti da se potpuno ohladi u frižider.
Tri vrste mleka i kašiku brendija ili ruma, izmešati žicom pa preliti preko ohladjenog kolača i vratiti nazad u frižider još sat vremena da se hladi, ali povremeno, sa kasikom, preliti mleko koje je sišlo sa kolača.
Umutiti šlag sa šećerom i vanilom pa premazati preko kolača, ili staviti u zdelicu, pa neka svako sipa sebi koliko želi na svoje parče torte. Možete je posluziti i sa svezim borovnicama.
Prijatno !!!!
Sastojci:
225 gr brašna za kolače (cake flour)
prstohvat soli
1 kašičica praska za pecivo
85 ml ulja
200 g šećera
1 kašičica vanile
5 većih jaja
125 ml punomasnog mleka
Krem sirup za preliv:
335 ml evoparated mleko
390 ml slatko kondezovano mleko
125 ml tečne pavlake
1 kašika ruma ili brendija ( i ne morate)
Za ukrašavanje:
190 ml tečne pavlake
1 kačika šećera
1 kašičica vanile
Priprema:
U činiju staviti brašno, prašak za pecivo i so i promešati.
U drugu činiju promešati, šećer, vanilu i ulje.
Dodavati jaje, jedno po jedno, muteći u smesu od šećera dok se sve dobro ne sjedini, dodati u tu smesu 125 ml mleka i vrlo nežno umešati, sa spatulom brašno, dodavajuci po malo.
Sipati smesu u vrlo malo podmazan kalup za tortu i peći na 155-160*C dok ne osetite da je čvrsto i dok vam čačkalica ne izadje čista, kad je zabodete u srtedinu kolača, oko 30 do 40 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa prevrnuti na tacnu koja ima podignute ivice. Izbosti viljuškom 20-30 puta pa ostaviti da se potpuno ohladi u frižider.
Tri vrste mleka i kašiku brendija ili ruma, izmešati žicom pa preliti preko ohladjenog kolača i vratiti nazad u frižider još sat vremena da se hladi, ali povremeno, sa kasikom, preliti mleko koje je sišlo sa kolača.
Umutiti šlag sa šećerom i vanilom pa premazati preko kolača, ili staviti u zdelicu, pa neka svako sipa sebi koliko želi na svoje parče torte. Možete je posluziti i sa svezim borovnicama.
Prijatno !!!!
Нема коментара:
Постави коментар